utorak, 19. ožujka 2013.

Krem juha od tikvica,krompira i mrkve

Obozavam krem juhe,a ova je predivna puna okusa i aroma.

Sastojci

  • 1veca tikvica
  • 1srednja mrkva
  • 2manja krompira
  • 1velika kasika maslaca ili margarina
  • 1,5L vode
  • zacini: sol,vegeta,papar,ruzmarin i persina
  • 1na vrh puna kasika naribanog sira
  • 2dl vrhnja za kuhanje
  •  
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Oguliti tikvicu,krompir,luk i mrkvu,pa sve narezati na kockice.Na margarinu krattko prodinstati luk pa dodati ostalo povrce i persin svjezi.Uz mjesanje dinstati kratko pa dodati 300 ml vode i pustiti da povrce omeksa.Kad je omeksalo nakon nekih 15 min dodati ostatak vode 1200 ml pa opet ostaviti da provrije.Skloniti sa ploce i izmiksati stapnim mikserom pa vatriti na vartu i dodati vrhnje za kuhanje i zacine i kuhati jos 1-2 min da se ujednaci. Na kraju dodati sir i izmjesati i skoloniti sa vatre.


Posluživanje

Mozete posluziti uz prepecenac premazan maslinovim uljem ili jednostavno samo...Dobar tek!!!

ponedjeljak, 18. ožujka 2013.

Tostirani sendvić i jaje iz tave

Odličan,brzinski i ukusan doručak ili večerica..

Sastojci

  •  1 snita kruha(najbolje tamni crni ili razovi)
  •  1 snita sira
  •  1kolut sunke,čajne ili neke druge salame po izboru
  •  1 jaje
  •  malo ulja
  •   vegeta,sol
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Iz snite kruha izrezati sredinu,a na malo ugrijanog ulja staviti koru.U sredinu gdje je izreana sredina razbiti jedno jaje i malo posloliti i vegete staviti.Peci kao sto i obično pečete jaje na oko.Kad se malo zapeklo staviti snitu sira i salame.Par sekundi tako peci samo dok se sir počme topiti pa preklopiti sa sredinom sto smo izrezali i lagano stisnuti sa nekom kasikom,lopaticom.I to je to gotovo!

Posluživanje

Posluziti uz paradajiz i krastavce..:)


subota, 16. ožujka 2013.

Fondan figurice-Uskrsno pile

Kad sam vidjela ovu ideju za pile od fondana nisam odustajala,morala sam da isprobam.Prvo sam napravila i nije bilo lose,al ne bas onako kako sam ja zamislila.I naravno odlucila sam napraviti ponovno.
Ova smjesa za fondan domaći je od marshmallowsa i jako je dobra i ukusna.
Sastojci:
450gr bijelih (mini)marshmallowsa
900gr prah sećera
2-3kasike vode
malo vanilija arome ili badem,ljesnjak

Priprema.
U vecu posudu staviti bonbone pa dodati vodu i aromu izmjesati i staviti u mikrovalnu.Svako 30sekundi otvoriti i promjesati dok se skroz smjesa ne otopi.Izvaditi iz mikrovalne NE DIRATI RUKAMA JER JE VRELA SMJESA pa usuti pola količine sećera i mjesati.Već se smjesa ohladila.Sad na radnu ploču posuti ostatak sećera i istresti smjesu pa lagano rukama mjesati kao tijesto dok ne utrosimo sav sećer.Smjesa se ne smije ljepiti niti biti pretvrda.A dok budete mjesili premaziti ruke sa biljnom masti da vam se ne ljepi.Na kraju sa malo sećera rukama obaviti po fondanu ,zaviti u providnu foliju i zaviti u kesu od zamrzivača.Ostaviti u hladnjak i moze tako da stoji par tjedana.Po potrebi otkidati i bojiti.
Jos detalja o receptu imate i ovdje .

Zeko od fondana
Držači za jaja




srijeda, 13. ožujka 2013.

Muffinsi


Sastojci

  • 2 jaja
  • 1/ 1/2dl sećera
  • 100gr margarina rastopljenog
  • 4dl brasna
  • 2dl mljeka
  •  malo soli
  • 2 male zlicice praska za pecivo
  • 1 vanilija secera 
  • soka od limuna

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Zagrijati pećnicu na 200C.
    Pjenasto umutiti jaja,sećer i vaniliju sećer,
    zatim dodati rastopljeni margarin i mljeko i dobro umutiti i dodati malo soka od limuna..
  2. 2
    Na karju dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo i sol,jos malo mutiti dok ne dobijemo glatku smjesu..
    Ako vam bude rjetka smjesa dodati jos 1-2 kasike brasna.
  3. 3
    Od ove smjese ispadne oko 15 muffinsa
    Puniti kalupe za muffinse do pola i ako zelite posuti čokoladom ili suhim voćem.
    Peći 15-20 min.
  4. 4
    Kad se ispeku ukrasiti po zelji cokoladnim preljevom ili secerom u prahu.

Posluživanje

U smjesu mozete dodati i 2 kasike kakaa ako zelite tamne muffinse ili pomjesati komadiće čokolade ili suho voće...

utorak, 12. ožujka 2013.

Pita od krusaka i ljesnjaka

Sastojci

  • 12 kora za pitu
  • 250gr svjezi sir sa kruskom,jabukom i vanilijom
  • 1 jaje
  • 4kasike jogurta
  • 4-5kasika sećera
  • 2dl ljesnjaka(grubo sjeckanih)
  • 1čep vanilija arome
  • 2 kruske
  • 1 jabuka
  • slatko vrhnje za premazat koru
  • ljesnjaka za posuti

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pripremiti četvrtastu tepsiju i malo je podmazati uljem.
    Rasporediti kore.
    Svjezi sir izmiksati u blenderu da nema grudica,pa dodati jogurt,vaniliju aromu,jaje i sve jos miksati.Na kraju umutiti i jaje.Ljesnjake umjesati sa kasikom.
    Kruske i jabuku oguliti i narezati na male ploske,snite.
  2. 2
    U tepsiju staviti 3 kore pa premazati filom,pobacati malo krusaka.Staviti 2 kore pa fil,pobacati jabuke.
    Opet staviti ostale kore ,fil pa voce.Zavrsiti sa 3 kore na vrhu pa sve fino preklopiti i premazati slatkim vrhnjem.Posuti sve sa ljesnjacima,grubo sjeckanim.
    Peci u ugrijanoj pečnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumeni.

Posluživanje

Posluziti sa vanilija sosom,ja sam imala gotovi,a vi mozete i sami napraviti ili sa kuglom sladoleda
Print Friendly and PDF