ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Muesli granola







Sastojci

  • 180gr zobenih pahuljica
  • 50gr ljesnjaka grubo sjeckanih
  • 50gr badema grubo sjeckanih
  • 20gr oraha grubo sjeckanih
  • 50 gr suhog voca(grožđica)
  • 3kasike meda
  • 3kasike vode
  • 1rebročokolade grubo sjeckane
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Uključiti pećnicu na 150C.Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
      Orahe,bademe i ljesnjake nasjeckati grubo ili ih nožem prepoloviti na pola ili trećine.Dodati im pahuljice i sve dobro izmjesati.Pomjesati med i vodu pa sve dobro izmjesati.Rasporediti po plehu i staviti u pećnicu na 15-20min.Kad se ohladi dodati grožđice i čokoladu.




      Čuvati u stalnenim teglicama.




    Posluživanje

    Možete dodati suho voće po želji,čokoladu i ne morate.







nedjelja, 14. travnja 2013.

Smoothie sa jagodama

Obozavam smoothie,ovo je jos jedan jednostavni u nizu koje sebi pravim.

Sastojci:
2dl zaleđenih jagoda
3dl mljeka
3kasike jogurta(gustog)
1kasikica cimeta




Priprema:
Jagode pomjesati sa mljekom pa ih izmiksati stapnim mikserom,zatim dodati jogurt i cimet.Jos kratko miksati.Ja nisam dodavala sećera a vi po želji dodajte ako volite slatko ili meda.

subota, 13. travnja 2013.

Ljena pita sa jabukama

Predivna i lagana pita.Jabuke inače obozavam u svim mogućim kombinacijama.Uz dodatak oraha,cimeta i vanilije predivna pita.

Sastojci

  •   biskvit:
  •  3 jaja
  •  1 casa od jogurta secera
  •  1  jogurt(2dl)
  •  1 casa od jogurta ulja
  •  2 case od jogurta brasna
  •  1 vanilija secer
  •  1 prasak za pecivo
  •   fil:
  •  5-6  jabuka
  •  2-3 kasike ulja
  •  2-3 kasike griza
  •   secera po zelji
  •  1-2kasike cimeta
  •  100gr grubo sjeckanih oraha 
  •  

     

     

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    20 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Umutiti jaja i sećer pa dodavati ostale sastojke redom.Sve ljepo izmiksati pa pola smjese usuti u tepsiju i staviti da se zapeče odnosno uhvati korica oko 5-10 min.Peče se na 180C.

    2. 2
      Za to vrijem dok se polovica biskvita peče izdinstati jabuke na ulju koje smo prethodno ogulili i narendali  i dodati ostale sastojke.Mozete dodati od začina sta volite.
      Kad se uhvatila korica istresti jabuke na bisvit pa preliti ostatkom smjese i staviti da se peče do kraja dok ljepo ne porumeni oko 20min.

    Posluživanje

    Pečenu pitu ohladiti posuti sećerom u prahu.


      

petak, 12. travnja 2013.

Zapečene palaćinke sa svježim sirom i spinatom

Predivne slane palaćinke koje se mogu puniti i sa piletinom,ameni omiljene su sa spinatom i sirom.


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •   Za palaćinke(7 palaćika velikih):
  •  300ml mineralne vode
  •  200ml  mlijeka
  •    soli
  •  1 jaje
  •  14 kasika brasna
  •   Za punjenje:
  •  500gr  svježeg sira
  •  2,5dl spinata zaleđenog
  •  1 jaje
  •   sol,papar
  •  2kasike sira rendanog
  •   Za punjenje od piletine:
  •  2velika fileta
  •  4-5 gljiva
  •   sol,papar,ulje
  •   Besamel sos:
  •  40gr maslaca
  •  1kasika brasna
  •  300ml vrhnja za kuhanje
  •   muskati orasćić,papar
  •  1kasika  parmezana
  •   za posipat:
  •  oko 100gr sira rendanog 
  •  

     

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Z palaćinke razmutiti jaja pa dodati brasno i soli i sve izmjesati u kompaktnu smjesu za palaćinke.Ugrijatiulje na tavi pa peći palaćinke.


    2. Za nadjev od sira odmrznuti spinat pa dodati sireve,jaje posoliti popapriti po zelji i sve dobro izmjesati.
      Ako radite sa piletinom,piletinu narezati na sitno i gljive i dinstati na ulju.
    3. 3
      Za besamel otopiti maslac pa dodati brasno dobro izmjesati pa zaliti vrhnjem.Popapriti i dodati muskati orasčić.Kuhati na laganoj vatri dok provrije uz stalno mjesanje da nebi zagorilo.
    4. 4


      Na svaku palaćinku staviti po malo fila urolati ih pa stavljati u vatrostalnu posudu jednu do druge.Na kraju ih zarezati po sredini da se dobije 14 manjih palaćinki.Zaliti ih besamelom i posuti sirom.
      Peći ih u ugrijanoj pećnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumene.

    Posluživanje

    Poslužiti uz salatu!


     

četvrtak, 11. travnja 2013.

Pahuljaste kiflice slatke i slane

Kao najljepsa pahulja,u slatkoj i slanoj verziji.Punjene svježim sirom i čokoadom sa marshmallows bombonicama.

Sastojci

  • Za kvasac:
  • 20gr svježeg kvasca
  • 1kasikica sećera
  • 1kasikica brasna
  • 2dl mljeka
  • Za tijesto:
  • 2dl jogurta
  • 1 jaje
  • 1dl ulja
  •   soli
  • oko 500gr brasna(dodavati postepeno) 
  •  
  • Premaz:
  •   jaje
  • za posip: sesam,lan,sećer za slatku verziju
  • Punjenje:
  • svježi sir,sunka
  • čokolada,marshmallow bombonice
  •  
  •  
  •  


    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za kvasac u toplom mljeku rastopiti kvasac i dodati secer i brasno i ostaviti da nadođe.
      U veću zdjelu staviti jogurt pa dodati jaje,ulje i soli.Sve izmjesati da se spoje sastojci.Dodati nadosli kvasac i postepeno dodavati brasno.Zamjesiti glatko tjesto i ostaviti da se nakvasa oko 30-60 min.ovisno o toplini prostorije.
    2. 2
    3.  

      Kad je tjesto nakvasalo istresti na pobrasnjenu podlocu pa umjesiti tjesto da se ne ljepi.Podjeliti na dvije lopte i razvaljati u veliki krug pa sjeci tjesto i formirati kiflice.Ili ako zelite okrugla peciva uzeti lopticu pa je formirati u krug.Ako cete ih puniti sirom uzeti tjesto malo udubiti u sredini i staviti sir pa umotati dojni dio kao za buhtle i slagati na pleh.Ja sam svaku loticu malo makazama zarezala da dobijem kao cvijet.
    4. 3


      Od druge lopte sam radila slatke kiflice.Razvaljala sam krug pa podjelila na 8 djelova i na svaki stavila kocku čokolade i marshmalows bombonice po 4-5 i krajeve tjesta uvila prema unutra da fil ne curi i rolala.
    5. 4
      Ostaviti ih kratko da jos malo nadođu.Ugrijati pećnicu na 180C i kiflice premazati sa jajom i slane posuti sesamom i lanom,a slatke sećerom po želji.
      Peći ih oko 20 min.dok ne porumene.

    Posluživanje

      

     

    Ja sam radila veće pa mi je ispalo oko 16 kiflica,ako radite manje moze vam ispasti oko 20-25 kiflica.U tijestu smanjite sol ako cete raditi i slatke kiflice.

Print Friendly and PDF