utorak, 23. travnja 2013.

Rolnice ok kruha sa sirom(tostirane)

Brzinski doručak ili kao zalogajčići za party.

Sastojci:
kruh za tost (meki)
sir za tost
ulja

Priprema:
Izrezati koru od kruha i samo uzeti sredinu onaj meki dio.
Uzeti oklagiju i lagano rastanjiti sredinu kruha.Na svaki komad kruha dodati snitu sira,pa urolati i ako je potrebno čačkalicom zakačiti.
Na tavi ugrijati malo ulja i sa svake strane zapeći malo kruh i sa lopaticom malo stisnuti dok se peče da se ljepo porumeni.
Poslužiti uz jogurt,salatu po želji!



ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Pina Colada Milkshake

Predivan milkshake ,okus koji osvaja.

 

Sastojci

  • 3koluta ananasa(ili 2dl sitno sjeckanog)
  • 2dl mljeka
  • 0,5dl vrhnja za slag
  • 1kasika kokosa
  • 1čep ruma
  • kokos za posipanje(po želji)
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U blender staviti ananas isjeckan i ocjeđen od soka pa dodati mljeko,vrhnje za slag ,rum i kokos.Sve kratko izmiksati dok se spoje svi sastojci.Usutiu čase i poslužiti odmah sa ledom po želji i malo kokosa posuti po vrhu.

Posluživanje

Možete umijesto običnog mljeka staviti i kokos mljeko i onda ne stavljati kokos.Umjesato vrhnja za slag možete dodati 1-2 kugle sladoleda od vanilije.Ovaj milkshake je malo gusći pa možete dodati i malo vise mljeka.
Uživajte u okusu!!!

petak, 19. travnja 2013.

Galette sa jagodama,krem sirom i bademima

Predivan spoj okusa,sa hrskavom podlogom,krem punjenje i na kraju savrsene jagode i bademi.Okus koji će vas oduseviti!

Sastojci

  • 210gr brasna
  • 1/2kasikice praska za pecivo
  • 100gr maslaca(hladnog)
  • 1 jaje
  •  limunova korica
  • 1kasikica vanilija sećera
  • 3-4kasike vode( ledene)
  • Nadjev:
  • 100gr philadelphia sira
  • 2kasike vrhnja za slag
  • 1/2 limuna soka
  • 2kasike sećera
  • 1kasikica vanilija paste ili bourbon vanilija
  • Voćni nadjev:
  • 400gr jagoda
  • 3kasike meda
  • 1 vanilija
  • 1kasika brasna
  • 2kasike sećera
  • 1/2limuna soka
  • 2kasike badema (u listićima)
  • Za premazati:
  • 1 jaje
  • badema u listićima

  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za tijesto:
      U veću posudu pomjesati brasno,prasak za pecivo pa dodati na komadiće izrezan maslac,jaje ,limu koricu i vaniliju.Sve kasikom izmjesati pa dodati vodu.Sad rukama izmjesati smjesu da se svi sastoji ljepo spoje i napraviti kiglu od tjesta.Zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider dok pravimo nadjeve.
    2. 2
      Za nadjev od sira:
      Pomjesati sir,limu sok i vrhnje pa sve kasikom dobro sjediniti,dodati secer i vanilija pastu ili vanilija secer(aromu vanilije).
    3. 3
      Jagode oprati pa ih narezati na kolutove.Preliti ih limun sokom,medom.Dodati sećer i vaniliju.Ostaviti malo da stoji dok puste sok.Pa onda umjesati kasiku brasna,lagano izmjesati da se ljepo spoji,pa dodati bademe u listicima ili grubo sjeckane.Ako ima previse soka izliti iz posude.
    4. 4
      Tjesto staviti na pobrasnjenu podlogu i razvaljati ga u tanji krug promjera oko prilike 30cm.Prebaciti ga na papir za pečenje premazati krem nadjevom al odmaknuti od krajeva ne čitavo mazati.Sad staviti jagode po krem nadjevu,ljepo ih rasporediti.Krajeve presaviti preko jagoda.
      Premazati ih jajetom i posuti bademima.
    5. 5
      Peći u urijanoj pećnici na 180C oko 20-25 min.dok ne porumeni.
      Ohladiti i poslužiti!

    Posluživanje

    Količinu sećera možete prilagoditi po sebi,ako volite slađe povećajte.
    Možete poslužiti uz sladoled od vanilije!

ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Muesli granola







Sastojci

  • 180gr zobenih pahuljica
  • 50gr ljesnjaka grubo sjeckanih
  • 50gr badema grubo sjeckanih
  • 20gr oraha grubo sjeckanih
  • 50 gr suhog voca(grožđica)
  • 3kasike meda
  • 3kasike vode
  • 1rebročokolade grubo sjeckane
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Uključiti pećnicu na 150C.Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
      Orahe,bademe i ljesnjake nasjeckati grubo ili ih nožem prepoloviti na pola ili trećine.Dodati im pahuljice i sve dobro izmjesati.Pomjesati med i vodu pa sve dobro izmjesati.Rasporediti po plehu i staviti u pećnicu na 15-20min.Kad se ohladi dodati grožđice i čokoladu.




      Čuvati u stalnenim teglicama.




    Posluživanje

    Možete dodati suho voće po želji,čokoladu i ne morate.







nedjelja, 14. travnja 2013.

Smoothie sa jagodama

Obozavam smoothie,ovo je jos jedan jednostavni u nizu koje sebi pravim.

Sastojci:
2dl zaleđenih jagoda
3dl mljeka
3kasike jogurta(gustog)
1kasikica cimeta




Priprema:
Jagode pomjesati sa mljekom pa ih izmiksati stapnim mikserom,zatim dodati jogurt i cimet.Jos kratko miksati.Ja nisam dodavala sećera a vi po želji dodajte ako volite slatko ili meda.

Print Friendly and PDF