četvrtak, 25. srpnja 2013.

Speculaas cheesecake sa borovnicama

Sastojci

  •  250 gr speculaas keksa
  •  150gr maslaca
  •   Krema:
  •  250gr mascarpone sira
  •  300ml vrhnja za slag
  •  3-4 kasike sećera u prahu
  •  1 slagfix
  •  2 čepa vanilija arome
  •  oko 200-250gr borovnica(ili vise)
  • badema u listićima
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve spojiti i napraviti smjesu za podlogu.U kalup za tart promjera 26 cm utisnuti smjesu i poravnati kasikom.Ostaviti u hladnjak dok pravimo kremu.
    2. 2
      Za kremu umutiti vrhnje za slag sa vanilijom aromom i slagfixom.Kad se umuti dodati polagano mascarpone sir i mutiti dok se krema ne ujednaci i dodavati secer u prahu.
    3. 3
      Na podlogu staviti kremu pa posuti borovnicama koje smo prethodno oprali,a ako su zaledene odmrznuti ih.Kasikom poravnati borovnice da se utisnu u kremu.Po vrhu posuti bademe u listicu.
      Ostaviti da se hladi najbolje preko noci.

    Posluživanje

    Za preljev mozete ugrijati malo dzema od borovnica i staviti svjeze ili zaledene borovnice pa preliti preko izrezana kolaca.Secer prilagodite po sebi.

     

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Ledena fantazija

Ledeno,brzo&fino....

Sastojci

  •  1 rolat(pakovanje vanilija,cokolada ili ljesnjak)
  •  2kesice ledena fantazija(vanilija)
  •  1kesica ledena fantazija( cokolada)
  •  600ml mljeka
  •   griljaz:
  •  100gr ljesnjaka mljevenih
  •  100gr keksa napolitanka od ljesnjaka(mljevena)
  •  4kasike sećera
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Jednu plasticnu posudu obloziti prozirnom folijom .Rolat izrezati na tanje komade ,po zelji rolat kombinirajte od vaniilije,cokoade ili vocni ako cete stavljati vocnu kremu.Mozete praviti i domace rolate.Rolat redati u posudu sve u krug.
    2. 2
      Usuti mljeko(200ml za jednu kesicu) i mutiti kreme  do zeljene cvrstine pa sipati u posudu pola kreme od vanilije,pa griljaz i opet pola vanilija kreme pa na vrh kremu od cokolade.
    3. 3
      Sve poravnati i staviti u zamrzivac dok se ne zaledi.Kad se zaledi uzeti tanjur malo veci pa preokrenuti desert i skloniti foliju.
    4. 4
      Griljaz:otopiti secer u tavi pa kad se istopi dodati mljevene ljesnike i keks i sve dobro izmjesati.


    Posluživanje

    Ovo je jedna brzinska verzija,vi mozete raditi domaci rolat i domace kreme za sladoled...

ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Ice cofee

Jednostavna,brza i osvježavajuća kava!

Sastojci

  •  kave
  •  mljeka
  •   sećera po zelji
  •   slag,čokolada za posip
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Skuhati jaču crnu kavu pa je malo ohladiti.Posudice za led pripremiti i u svaku usuti pomalo tekućine.Staviti u zamrzivač na par sati.
      Staviti u čase kockice zaledene kave preliti do pola mljekom,sećer staviti po želji ili vanilije arome ili sećer.Umutiti slag i staviti na vrh i posuti sa cokoladom u prahu.


    Posluživanje

    Količinu kave skuhajte po želji ovisno o posudici za led.Sećer dodajete po okusu !Uživajte!

     

petak, 28. lipnja 2013.

Nabujakod od ostatka biskvita i borovnica

Ostatka biskvita možete iskoristiti na jedan odličan način,uz dodatak bobičastog voća...




Sastojci

  •  1 manji biskvit(ostatak)
  •  4 kasike sećera
  •  1- 2 vanilije sećer
  •  2 jaja
  •  1 vanilija
  •  150ml vrhnja za slag
  •  150ml mljeka
  •  150gr borovnica(ili drugog bobičastog voća) 
  •  
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Ostatak biskvita izrezati na komadice,a manji obruc ili tepsijicu premazati maslacem,pa staviti biskvit.
      Borovnice posećeriti i vaniliju staviti pa izmjesati i posuti po biskvitu.
      Pjenasto umutiti jaja sa vanilijom pa dodati mljeko i vrhnje samo da se spoji i prestati miksati.Politi po biskvitu i borovnicama pa staviti u ugrijanu pecnicu na 180C dok lagano porumeni.

     

     

    Posluživanje

    Secer mozete dodati po zelji vise ili manje.
    Posluziti uz sladoled od vanilije ili slag!
     

subota, 22. lipnja 2013.

Moja rođendanska torta

Odlučila sam se praviti nesto sočno,kremasto i ukusno i odabir je pao na Dunavske valove u obliku torte

i presjek...
jedan predivni likerčić koji sam dobila na poklon




Print Friendly and PDF