petak, 30. siječnja 2015.

Cheesecake u časi(bez sira)

Jedan odličan brzinski recept u časi...



Sastojci

  •  300grkeksa(petit,digestiva ili plazma)
  •  125grmaslaca
  •  Krema:
  •  800 grčvrstog jogurta
  •  400 mlvrhnja za slag
  •  2-3 kasikesecera u prahu
  •  2 kesicelimun secera
  •  1zelatina
  •  Preljev:
  •  oko 400grvoca(jagode,sumsko)
  •  4-5 kasikasecera
  •  1preljev za torte
  •  malo vode
  •  Vocna krema 2:
  •  oko 400grvoca
  •  4-5 kasikasecera
  •  vode
  •  30grgustina  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za 20-ak časa:
      Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
      Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
      Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.
      U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.


    2. 2
      Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.

srijeda, 28. svibnja 2014.

Semifreddo sa ljesnjacima i griljažom

Savrsen brzi ljetni desert...odusevit se vas kako je lagan i pjenast..

Sastojci

  •  4žumanjka
  •  8 kasikasećera
  •  150 grčokolade sa ljesnjacima
  •  1 velika kasikanutelle
  •  400mlvrhnja za slag
  •  Griljaž:
  •  4-5 kasikasećera
  •  100grgrubo mljevenih pečenih ljesnjak  
     
  •   

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Griljaz:
      Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
    2. 2
      Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle.Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini dok se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.


    3. 3
      Duguljasti kalup(11x26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.



petak, 25. travnja 2014.

Pjenasta torta od jagoda

Torta je čisto savrsenstvo,pjenaste korice,lagana krema i sećer na kraju jagode koje jednostavno obozavam....


Sastojci

  •  4jaja
  •  100grsećera
  •  1limun secer ili korica limuna
  •  60mlulja
  •  60mlvode
  •  200grbrasna
  •  1/2praska za pecivo
  •  Za natopiti biskvit:
  •  150-200mlmlijeka i malo arome vanilije
  •  Krema:
  •  300mlvrhnja za slag
  •  150-200gr sećera u prahu
  •  1vanilija bourbon
  •  1/2limuna soka
  •  800grcvrstog jogurta
  •  1zelatina
  •  500-600grjagoda
  •  kokos za dekoraciju  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pekla sam u kalupu 28 cm i prerezala ohladenu koru.Umutiti pjenasto jaja sa secerom i limun secerom,dodati lagano ulje i vodu.Brasno i prasak prosijati pa dodati u smjesu i jos lagano na najmanjoj brzini miksati.Ugrijati pecnicu i peci na 180C oko 15-20min i provjeriti cackalicom dali je peceno.Pleh obloziti papirom za pecenje.


    2. 2
      Kad se biskvit ohladi prerezati ga da dobijemo dva djela.Mlijeko ugrijati sa vanilija aromom i poprskati biskvit.
      Za kremu umutiti slag sa secerom,vanilijom  i sokom limuna al ne cvrsto,pa dodati jogurt i jos kratko miksati da se sve sjedini.Zelatinu uraditi po uputama pa dodati u kremu miksajuci.
      Na polovinu biskvita staviti pola kreme,i jagode narezane na ploske pa opet biskvit natopimo i opet polovina kreme i ukrasiti ostatkom jagoda i posuti kokosom.Staviti obruc oko torte dok se krema stisne pa ga skinuti poslije!

     

četvrtak, 24. travnja 2014.

Oblatne sa orasima i čokoladom

Provjereni dobri,stari recept sa puno oraha .

Sastojci

  •  Sastojci za jedno pakovanje oblatni:
  •  1pakovanjeoblatni
  •  1lmlijeka
  •  500grsećera
  •  3 redačokolade
  •  oko 300groraha po potrebi dodavati
  •  50grmaslaca  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Mlijeko staviti u vecu posudu da kuha pa kad provrije nadodati secer i mjesati povremeno dok ne ukuha ne previse.Trebat ce vam malo duze 30-45 min.Zatim dodati i cokoladu pa jos malo kuhati i maslaca nadodati.
      Kad se mlijeko ukuhalo malo zgusnulo skloniti i nadodati orahe po potrebi nadodavati dok ne dobijete ljepu gustinu da se moze mazati,nemojte pretjerati jer ce se fil hladenjem jos stisnuti.
      Ostaviti fil da se malo hladi da bude topal pa mazati oblatne.Mazati hrapavu stranu sve do zadnje ,zadnju ne,staviti neku tacnu na njih i ostaviti da se hlade preko noci.

    Posluživanje

    Oblatne su preukusne sa puno oraha,ja ne znam tocno kolko sam nadodala oraha,jer sam ih samljela u jednu posudicu i dodavala u fil dok nisam dobila ljepu mazivu smjesu.
      
Print Friendly and PDF