Lagana,brza za praviti,a savrsena za jesti...za tople proljetne dane .

Sastojci
-
Kora:
-
5 jaja
-
5 kasika
sećera
-
5kasika brasna
-
1/2 kasikice
praska za pecivo
-
1/2 kasikice
creame of tartar ili malo soli
-
5 kasika vode
-
5 kasika ulja
-
2 kasike
blansiranih badema sitnije mljevenih
-
1 kasikica
vanilija paste ili arome vanilije
-
Krema:
-
400-500ml
vrhnja za slag
-
1 slag fix
-
200-250 gr jagoda
-
bademi,jagode za dekoraciju
-
mljeko za natopiti biskvit
-
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Bjelanca odvojiti od zumanjaka pa ih sa creame of tartar ili malo soli umutiti u cvrst snjeg.
Zumanjca sa sečerom i vanilja pastom mutiti dok smjesa ne postane
svjetlija,pa dodati ulje,vodu,brasno,prasak za pecivo i sve jos lagano
izmjesati.Na kraju umjesati bademe ne skroz sitno ni skroz grubo,srednje
mljeveno.
Kalup promjera 24 cm obložiti papirom pa izliti smjesu.Peći na
160-180 C oko 25 min ovisno o vasoj pečnici.Provjeriti čačkalicom dali
je pečeno.
Ako vam pećnica jače peče da bi izbjegli da biskvit puno tamni prekriti folijom po vrhu dok se peče.
-
2
Slag umutiti sa slag fixom.Jagode izrezati na sitnije komadiće.
Pečen i ohlađen biskvit prerezati na pola.
Pokvasiti malo mljeko pa staviti slag i jagode.poklopiti drugim
biskvitom,opet pokvasiti mljekom.Sve premazati slagom,ukrasiti bademima i
jagodama i staviti da se hladi.
Odlična tortica, sada je sezona jagoda pa ih treba iskoristiti.
OdgovoriIzbriši