Kremasto,brzo i fino.Proljeće prepuno slatkih jagoda i slatkih kolača.Jos jedan u nizu od jagoda koji će se sigurno dopasti i vama.
Sastojci
-
Biskvit:
-
4 jaja
-
4 kasike
sećera
-
2 kasike gustina
-
4 kasike brasna
-
1
praska za pecivo
-
2 kasike ulja
-
Krema:
-
250 ml mljeka
-
250 ml
vrhnja za slag
-
1
vanilija bourbon
-
1 kesica
galete puding(u prahu)
-
džem od jagoda
-
oko 500 gr jagoda

Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Jaja i sećer pjenasto umutiti oko 5 min.dok snjesa ne pobjeli.
Dodati gustin,brasno i p.z.p.
Jos lagano miksati i dodavati lagano ulje.Sve izmiksati da se smjesa ljepo ujednači.
Izliti u četvrtastu tepsiju koju smo malo namastili i pobrasnili i
peći na 180C oko 15-20min.Čačkalicmo provjeriti dali je pečeno.
-
2
Kad je biskvit pečen premazati ga sa par kasika džema i ostaviti da se ohladi.
Jagode narezati na ploske pa poredati preko džema.
-
3
Za kremu usuti u posudu mljeko,vrhnje ,vaniliju i prah puding i sve miksati dok se ne umuti u čvrsti krem.
Preko jagoda premazati kremu i ukrasiti po zelji i ostaviti u hladnjak da se hladi i ljepo stisne.
Posluživanje
Možete peći i kao tortu,preko kreme možete staviti preljev za torte u boji.
obožavam ovakve kolače !
OdgovoriIzbrišiI moji su omiljeni brzi i lagani!
IzbrišiSuper lep kolač, sve sa jagodama volim.
OdgovoriIzbrišiI ja obozavam sve sa jagodama ,a posebno ovako lagane kolace!
Izbriši