Sastojci
- Za 20keksića:
- 100gr maslaca
- 1 1/2 dl smeđeg sećera
- 1 jaje
- 3 1/2 dl(210gr) brasna
- 1/2 kasikice praska za pecivo
- 1 1/2 kasikica cimeta ili zacina za medenjake
- Fil:
- 150gr tamne cokolade
- 1 1/2 dl vrhnja za slag
- 1kasikica meda
- 25gr maslaca
-
-
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 25 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1
Otopiti maslac pa dodati secer.U vecu posudu izmutiti jaje pa dodati brasno,p.z.p.,cimet i maslac sa ceserom.Mozete staviti i 1 malu zlicu vanilije secera.Sve dobro sjediniti pa staviti u providnu foliju na 30 min u frizider.
- 2
Za to vrijeme staviti u serpicu vrhnje i med da se ugrije pa dodati izmrvljenu cokoladu.Kad se otopi cokolada skloniti sa vatre pa dodati maslac i sve izmjesati dok se otopi.Staviti u hladnjak na 1-2 sata da se stegne i da se mogu filovati keksići.A ako vam se zuri mozete staviti u zamrzivac na 15 min.
- 3
Tijesto razvalajti na debljinu 2-3cm pa manjom casom praviti krugove i slagati na veliki pleh na koji smo stavili papir za pecenje.Pecnicu urijati na 200 C i peci 9 min.
- 4
Pecene ohladiti pa filovati svaki sa malo cokolade i poklopiti sa drugim keksicem.
Posluživanje
Meni je ostalo cokoldanog fila tako da se moze slobodno raditi pola mjere.
Nema komentara:
Objavi komentar