Jednostavno odlican...
Sastojci
- 300gr kupina i borovnica(pola-pola)
- 100gr smeđeg secra
- 150gr kristal secera
- 1velika kasika vanilija secera
- na vrh kasikice cimeta sok jednog limuna
-
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1Jednu teglicu srednje velicine oprati pa staviti u pecnicu na 100C oko 10 min.
Kupine i borovnice ako nisu svjeze izvaditi iz zamrzivaca i ostaviti kratko da se opuste. - 2Staviti u serpicu gdje cemo kuhati kupine i borovnice pa posuti sokom od limuna i staviti na vatru.Kuhati lagano pa dodati secer,vaniliju i cimet.Kuhati na najjacoj vatri uz mjesanje da ne zagori pa smanjiti na 4 od 6 tako sam ja.
Kuhati oko 20min.
Uzeti malo dzema pa staviti na tanjir ako se ne razljeva previse i ako vam odgovara gustoca iskljuciti .
Usuti u vrucu teglicu i odmah zaklopiti pa teglu okrenuti na poklopac i ostaviti da se hladi.
Posluživanje
Radila sam manju kolicinu vi mozete naravno povecati,al drugi put radim sa manje secera jer inace ne volim preslatko a ovo je mrvu slade.
Koristite za palacinke,kolace ili za dorucak na snitu kruha.
Nema komentara:
Objavi komentar