Sastojci
-
Priprema
- Težina:
- 1Usuti toplu vodu i maslinovo ulje promjesati pa dodati sol i brasno.Napraviti fino elasticno tijesto da se ne ljepi previse.Podjeliti na dva djela pa napraviti salamu i spljostitit je.Pokriti providnom folijom i ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi da odmara.
- 2Ako je sir pretvrd dodati 2 kasike mljeka da se fino razrjedi.
Tijesto staviti na pobrasnjenu podlogu pa razvalajti 40x30 cm posuti sa sirom pa dodati ako zelite slanine na kockice(ja jesam i fantasticno je),krajeve ostaviti prazne.Drugi dio tjesta razvaljati na istuvelicinu pa prekriti preko sira,krajeve zaklopiti preko.Premazati uljem i posuti sa krupnom soli.Izbockati je dobro sa viljuskom do dna.Staviti u ugrijanu pecnicu na 220C 10 min dok ljepo pocme rumeniti.
Nema komentara:
Objavi komentar