Sastojci
- 175gr mslaca
- 3dl sećera
- 1/2dl ljus sirupa(ili svjetli med)
- 1 1/2 dl kakaa
- 2kasikice vanilija secera
- 1/2kasikice soli
- 3 jaja
- 1 1/2dl brasna
- 150gr ljesnjaka(cijelih)
- Krema:
- 1dl nutelle
- 225gr marscapone sira
- 2dl sećera u prahu
-
Priprema
- Težina:
- 1Pecnicu ugrijati na 175 C.
Maslac sobne temperature pomjesati sa secerom pa umutiti da se ujednaci.Dodati sirup,kakao,vaniliju i sol,sve lagano izmutiti da se sastojci spoje.Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.Zatim dodati brasno.Na kraju rucno dodati cijele ljesnjake . - 2
Tepsiju dimenzija 20x20 obloziti papirom pa staviti smjesu i poravnati.Peci 30 min.pa provjeriti cackalicom dali je peceno.
Ostaviti da se ohladi. - 3
Za kremu pomjesati mascarpone,nutelu(koju malo otopimo na pari ili u mikrovalnoj) i secer pa sve izmiksati.Staviti u vrecicu sa nastavkom i na hladan biskvit stavljati kremu.
Ostaviti u frizider da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar