Obozavam krem juhe,a ova je predivna puna okusa i aroma.
Sastojci
- 1veca tikvica
- 1srednja mrkva
- 2manja krompira
- 1velika kasika maslaca ili margarina
- 1,5L vode
- zacini: sol,vegeta,papar,ruzmarin i persina
- 1na vrh puna kasika naribanog sira
- 2dl vrhnja za kuhanje
-
-
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Oguliti tikvicu,krompir,luk i mrkvu,pa sve narezati na kockice.Na margarinu krattko prodinstati luk pa dodati ostalo povrce i persin svjezi.Uz mjesanje dinstati kratko pa dodati 300 ml vode i pustiti da povrce omeksa.Kad je omeksalo nakon nekih 15 min dodati ostatak vode 1200 ml pa opet ostaviti da provrije.Skloniti sa ploce i izmiksati stapnim mikserom pa vatriti na vartu i dodati vrhnje za kuhanje i zacine i kuhati jos 1-2 min da se ujednaci. Na kraju dodati sir i izmjesati i skoloniti sa vatre.
Posluživanje
Mozete posluziti uz prepecenac premazan maslinovim uljem ili jednostavno samo...Dobar tek!!!
Nema komentara:
Objavi komentar