Sastojci
- 500gr teletine
- 1 luk
- 1 čestica česnjaka
- 1 manja mrkva
- 1 kasika suhog persina
- 1kasika bosiljka suhog
- 1kasikica crvene mljevene paprike
- 1kasikica bibera(papra)
- 2kasikice soli
- 2 kasikice vegete
- 1kasikica cesnjaka u prahu
- ulja za dinstanje
- 1kaika brasna
- 1kasika tomatpure
- 2dl vode
- 4dl riže
- 250ml vode
Priprema
- Težina:
- 1Luk,mrkvu i cesnjak narezemo na sitno pa stavimo na ulje do zlatne boje ne da izgori luk,a teletinu narezati na sitne komadice i dodati na luk,zaliti sa malo tople vode. Izmjeasti i pustiti da se dinsta oko 10 min i dodavati zacine po redu i uz povremeno mjesanje dodati vode tople.U jednu solju razmutimo sa 2 dl vode brasno i paradajiz ,a rizu stavimo u posebnu serpu da se kuha i posloimo vodu..
- 2Kad je riza gotova procjediti je i isprati malo sa hladnom vodom..
Meso dinstati jos oko15 min pa pred kraj dodati brasno sa paradajizom i mjeasti i ostaviti jos da krcka oko 5 min da se dobije potrebna gustina,ako vam je pregusto dodati jos vode.
Posluziti uz rizu i salatu,nadam se da ce vam se svidjeti jer je odlican a jednostavan rucak;)
Dobra tek!!! Uzivajte ovo je nama najdrazi način spremanja teletine neka bude i vama!!!
Posluzite uz salatu!
Nema komentara:
Objavi komentar