Sastojci
- 12 kora za pitu
- 250gr svjezi sir sa kruskom,jabukom i vanilijom
- 1 jaje
- 4kasike jogurta
- 4-5kasika sećera
- 2dl ljesnjaka(grubo sjeckanih)
- 1čep vanilija arome
- 2 kruske
- 1 jabuka
- slatko vrhnje za premazat koru
- ljesnjaka za posuti
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Pripremiti četvrtastu tepsiju i malo je podmazati uljem.
Rasporediti kore.
Svjezi sir izmiksati u blenderu da nema grudica,pa dodati jogurt,vaniliju aromu,jaje i sve jos miksati.Na kraju umutiti i jaje.Ljesnjake umjesati sa kasikom.
Kruske i jabuku oguliti i narezati na male ploske,snite.
- 2
U tepsiju staviti 3 kore pa premazati filom,pobacati malo krusaka.Staviti 2 kore pa fil,pobacati jabuke.
Opet staviti ostale kore ,fil pa voce.Zavrsiti sa 3 kore na vrhu pa sve fino preklopiti i premazati slatkim vrhnjem.Posuti sve sa ljesnjacima,grubo sjeckanim.
Peci u ugrijanoj pečnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumeni.
Posluživanje
Posluziti sa vanilija sosom,ja sam imala gotovi,a vi mozete i
sami napraviti ili sa kuglom sladoleda
Nema komentara:
Objavi komentar