Sastojci
- 200gr riže
- 1crni luk(veci)
- 3kasike maslinova ulja
- 1 tikvica
- 130gr sampinjona
- 30gr maslaca
- sol,papar
- parmeza
Priprema
- Težina:
-
1
Izrezati luk na sitno pa pola staviti da se dinsta na malo maslinova ulja.Rizu preliti vodom pa je isprati.Kad je luk omeksao staviti rizu i malo nadoliti vode da se kuha.Do pola je skuhati.
-
2
U tavu staviti 3 kasike maslinova ulja pa staviti i sampinjone izrezane na snitice.Dinstati oko 7min.Dodati ostatak luka i jos dinstati 2min.
Tikvicu izrezati na kckice pa dodati sa lukom i sampinjonima.Dinstati jos 10 min.Dodati i zacine.
Kad je riza do pola skuhana pomjesati sa povrcem i dodati jos vode i kuhati dok riza ne omeksa.Kad je gotovo skloniti sa vatre i dodati maslac i sve izmjesati.
Posluziti posuto sa parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar