Sastojci
- za 70-80 kuglica
- 2 dl mlijeka
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 1 1/2 dl krusnih mrvica(prezle)
- 1 kg mljevenog mesa
- sol,papar,vegeta,secer
- 2 jaja
- 1 1/2 crveni luk
- maslaca ili maragarina
Priprema
- Težina:
- 1 U blender staviti mljeko,vrhnje i prezlu i miksati par minuta.Dodati zacine i dalje miksati,pa dodati jaja.
U meso dodati luk koji smo sitno nasjeckali pa rukama pomjesati.Kad smo sastojke izblendali preliti preko mesa i sve skulpa spojiti rukama u kompaktnu smjesu. - 2 Jednom kasikicom ili sparvicom za sladoled ako zelite jednake kuglice vaditi pomalo i stavljati na veci pleh.Zatim skvasiti ruke vodom i ljepo oblikovati kuglice.U vecoj tavi otopiti margarin ili maslac pa staviti kuglice.Peci ih sa svih strana dok ne dobiju tamniju boju.
- 3 Po zelji preliti umakom od paradajiza ili ih posluziti bez sosa,jednako su meke i socne.
Posluživanje
Ja uvijek radim pola mjere jer ispadne ih dosta od 500 gr mesa bude ih oko 30.Mjera za pravljenje je solja od 2 dl.
Nema komentara:
Objavi komentar