srijeda, 13. ožujka 2013.

Muffinsi


Sastojci

  • 2 jaja
  • 1/ 1/2dl sećera
  • 100gr margarina rastopljenog
  • 4dl brasna
  • 2dl mljeka
  •  malo soli
  • 2 male zlicice praska za pecivo
  • 1 vanilija secera 
  • soka od limuna

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Zagrijati pećnicu na 200C.
    Pjenasto umutiti jaja,sećer i vaniliju sećer,
    zatim dodati rastopljeni margarin i mljeko i dobro umutiti i dodati malo soka od limuna..
  2. 2
    Na karju dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo i sol,jos malo mutiti dok ne dobijemo glatku smjesu..
    Ako vam bude rjetka smjesa dodati jos 1-2 kasike brasna.
  3. 3
    Od ove smjese ispadne oko 15 muffinsa
    Puniti kalupe za muffinse do pola i ako zelite posuti čokoladom ili suhim voćem.
    Peći 15-20 min.
  4. 4
    Kad se ispeku ukrasiti po zelji cokoladnim preljevom ili secerom u prahu.

Posluživanje

U smjesu mozete dodati i 2 kasike kakaa ako zelite tamne muffinse ili pomjesati komadiće čokolade ili suho voće...

utorak, 12. ožujka 2013.

Pita od krusaka i ljesnjaka

Sastojci

  • 12 kora za pitu
  • 250gr svjezi sir sa kruskom,jabukom i vanilijom
  • 1 jaje
  • 4kasike jogurta
  • 4-5kasika sećera
  • 2dl ljesnjaka(grubo sjeckanih)
  • 1čep vanilija arome
  • 2 kruske
  • 1 jabuka
  • slatko vrhnje za premazat koru
  • ljesnjaka za posuti

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pripremiti četvrtastu tepsiju i malo je podmazati uljem.
    Rasporediti kore.
    Svjezi sir izmiksati u blenderu da nema grudica,pa dodati jogurt,vaniliju aromu,jaje i sve jos miksati.Na kraju umutiti i jaje.Ljesnjake umjesati sa kasikom.
    Kruske i jabuku oguliti i narezati na male ploske,snite.
  2. 2
    U tepsiju staviti 3 kore pa premazati filom,pobacati malo krusaka.Staviti 2 kore pa fil,pobacati jabuke.
    Opet staviti ostale kore ,fil pa voce.Zavrsiti sa 3 kore na vrhu pa sve fino preklopiti i premazati slatkim vrhnjem.Posuti sve sa ljesnjacima,grubo sjeckanim.
    Peci u ugrijanoj pečnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumeni.

Posluživanje

Posluziti sa vanilija sosom,ja sam imala gotovi,a vi mozete i sami napraviti ili sa kuglom sladoleda

ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Fondan figurice

Figurice od fondana
Spiderman od fondana(Torta od ljesnjaka i čokolade)
Uskrsno pile od fondana





 Bajadera torta prekivena fondanom
Ruffle torta sa ljesnjacima i karamelom

Krem juha od slanutka i graska

Sastojci:
200gr slanutka
1dl graska
1luk
2 male mrkve
kocka za juhu(povrtna)
1dl vrhnja za kuhanje
papar
1-1,5l vode
persina

Priprema:
Slanutak potopitiu vodu i ostaviti oko 12-24 sata pa isprati.
Na malo maslaca staviti luk,mrkvu da se dinsta pa dodati grasak,slanutak i u vodu dodati jednu kocku za juhu.Kuhati oko 25-30 min.Kad je skuhano stapnim mikserom usitniti po potrebi dodati jos vode i vrhnje za kuhanje.Popapriti i staviti jos da zakiha 1-2.
Posluziti uz zapecene omadice kruha.

četvrtak, 7. ožujka 2013.

Pita od sljiva

Ovo je jedna od onih finih pita koje se tope u ustima.Okus je savrsen,prhko tijesto,a  nadjev je preukusan slatko-kiselkast.Kombinacija je super sljive,cimet,orasi i jos sam ja nadodala i kasiku čokolade u prahu predivno.
Od sada cu da koristim ovo tijesto za sve kombinacije pita slatkih.
Probajte svakoako i vi,svidjet ce vam se dok se bude pekla.
A ovakva je u konačnici kad je isprobate...

Recept pogledajte ovdje.

A ukratko ću ja da dodam:
Sastojci:
300gr ostrog brasna
150gr maslaca
100gr sećera
2jaja
soli
1/2praska za pecivo
limunove orice
1-2kasike kiselog vrhnja po potrebi(ja nisam stavljala)

Nadjev:
70-80dag sljiva
4 žlice sećera
kasikica cimeta
2kasike oraha ili prezle
1čep ruma
2kasike pekmeza od sljiva


Postupak izrade mozete pogledati na linku iznad i sve ostalo sto vas zanima.

Print Friendly and PDF