- 5-6srednje veličine krompira
- 500gr mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 1časa(2dl) graska(zaleđeni ili svježi)
- 1/2čase cvjetače(zaleđene)
- sol,vegeta,papar ,crvena paprika
- 2dl paradajiza u komadicima
- 1zlica paradajiza iz tube
- 1zlica brasna
- 3-4 snite slanine sitno isjeckane
- Preljev:
- 2 jaja
- 2,5dl kiselog vrhnja
- 1dl vrhnja za kuhanje
- vode za podljevati
-
Priprema
- Težina:
- 1Krompire oguliti pa narezati na tanke ploske.Vatrostalnu posudu malo nauljiti.
- 2Luk,mrvu i papriku usitniti na sto manje komade pa staviti na malo ulja da se dinsta.Dodati i slaninu.Dinstati par minuta pa dodati i meso ,dobro ga izgnjeciti da bude sitno.Podljevati sa malo vode po potrebi.Kad meso promjeni boju dodati zacine po okusu i zelji.Sad dodati grasak,cjetacu pa jos malo podliti sa vodom i dinstati pa dodati paradajiz iz tube,paradajiz sos sa komadicima paradajiza.Sve izmjesati i ostaviti da krcka oko 15 min.pred kraj dodati kasiku brasna i malo vode ako je potrebno.Kad voda ispari skloniti sa sporeta.
- 3U vatristalnu posudu poredati krompire pa malo posoliti,pa meso,opet krompire,meso i na karaju krompire.Pokriti sa folijom i staviti u pecnicu ugrijanu na 200C pola sata.
- 4Izmjesati jaja sa kiselim vrnjem i vrhnjem za kuhanje i malo posoliti i povegetiti.Skloniti foliju pa sve zaliti i jos peci oko 20 min.dok ne porumeni krompir.
Posluživanje
Posluziti uz salatu i jogurt po zelji!
četvrtak, 28. veljače 2013.
Bogata musaka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar