Sastojci
- 2 veca pileća fileta
- 5-6 svjezih gljiva
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 1 luk
- 4-5snitica slanine (po mogućnosti domaće)
- sol,vegeta,papar
- ulja
-
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Gljive oprati pa ih narezati na komadice ne moraju biti skroz sitni.Na tavi kratko proprziti gljive,pa dodati u vrhnje i izmiksati u multipraktikumu ili stapnim mikserom.Zaciniti sa malo soli,vegete i papra bijelog.Ostaviti u frizider dok spremamo piletinu.
- 2
Piletinu narezati na male komadice.Na ulju kratko prprziti luk pa dodati slaninu narezanu na male kockice.Dodati i piletinu i sve dinstati zajedno dok piletina ne dobije ljepu boju.Posoliti ne puno paziti ako je slanina slana i ne treba soli,jer je umak zacinjen.
- 3
Kad je piletina pecena dodati umak izmjesati da se ujednaci pa kratko da se kuha i izgasiti.
Posluživanje
Ovo je jedna jednostavna priprema,al nama posebna i draga radi slanine koja da poseban smek jelu.Posluziti uz prilog po zelji,a nama je najdraza riza.I salatu dodati u prilog.
Nema komentara:
Objavi komentar