Sastojci:
270g brašna
kašikica soli
1 kašika
maslinovog ulja
1 kašikica suhog bosiljka
2dcl vode
1dcl maslinovog
ulja
1og kvasca
krupna sol
10kom suhih rajčica
Priprema:Kvasac razmutiti u vodi sa kasikicom sećera i brasna.Pustiti da se uzdigne.Brasno i sol pomjesati u jednu posudu pa dodati suhi bosiljak i nadosli kvasac izmjesati pa dodati i maslinovo ulje.Zamjesiti glatko tijesto pa pokriti krpom i ostaviti da nadođe tijesto.Kad je nadoslo istresti na pobrasnjenu podlogu i lagano umjesati tjesto.Na veći pleh staviti papir za pečenje pa prenjeti tijesto lagano ga rukama razvuci.Premazati sa maslinovim uljem,posuti krupnom soli i stavljati rajčice lagano ih utisnuti u tijesto.
Peći u ugrijanoj pećnici na 200C oko 15-20 min ovisno o jacini pecnice dok ne porumeni.
Recept sam malo promjenila,radi se inace u pekacu al ja sam je pekla u pecnici,izvor je sa ovoga bloga http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.se/2013/02/italijanska-fokaca-iz-lupo-grill-pekaca.html
Nema komentara:
Objavi komentar