Sastojci
- 500gr jabuka
- 200gr sećera
- 1zlicica vanilija secera
- 1zlicica vanilija arome
- 1/2zlicice cimeta
- 1zlica sitno mljvenih oraha
- soka od limuna
-
Priprema
- Težina:
- 1Od ove kolicine ispadnu 2 male ili jedna veca tegla.Radila sam manju mjeru.
Staviti teglu u pecnicu na 100C da se zagrije.
Jabuke oguliti pa ih sitno narezati.Posuti ih sa sokom od limuna.Staviti secer,vaniliju,aromu,cimet.Pa ostaviti 10-15 min.da puste sok.Zatim staviti na vatru da se pocme dinstati i staviti orahe. - 2Ja sam dinstala oko 10-15 min. da bude malo gusce dok se jabuke nisu pretvorile u kasicu.Kad je gotovo sipati u vrucu teglu i odmah zaklopiti.
Posluživanje
Mozete povecati kolicinu jabuka ,a secer stavljati po okusu, ako su jabuke slatke manje secera.Mozete staviti i ruma ako volite,ljesnjake umjesto oraha ili bademe.Koristiti za kolace kao nadjev ili mazati na kruh.
Nema komentara:
Objavi komentar