Sastojci
- 6 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 100gr sećera
- 2 kasikice vanilija secera
- 80gr glatkog brasna
- 35gr gustina
- 50gr kokosa
- 1,5kasikica praska za pecivo
- 2kasike ulj
- 1dl mlijeka
- 1cep vanilija arome ili ljesnjak
- oko 20-30gr mljevenih ljesnjaka
- Krema:
- 400ml kokosovog mlijeka
- 200ml mlijeka
- 60gr(1ipo kesica)pudinga od vanilije
- 70 gr kokosa
- 250 ml vrhnja ta slag
- 150 gr margarina
- 4 kasike secera
- 2kasikice vanilija se
-
- 1Najprije pripremiti kremu.
Pomjesati kokos mljeko i obicno da prokuha,a malo mljeka odvojiti pa izmjesati sa pudingom i secerom.Slag umutiti sa vanilija secerom i dodati kokos kad se umuti.Kremu od pudinga ohladiti pa pomjesati sa slagom.Na kraju umutiti margarin.Kremu ostaviti u hladnjak. - 2Pripremiti kalup promjera 24 cm.Staviti papir za pecenje.Izmutiti cvrsti snjeg od bjelanjaka sa soli,dodati secer i jos miksati.Pa dodati brasno sa p.z.p, kokos,gustin i na karaju ulje.Sve jos kratko izmikasti pa usuti u kalup i peci na 180C oko 15-20 min tok lagano ne porumeni.
- 3Pecen biskvit dobro ohladiti pa ga prerezati.Staviti na vaci tanjir jedan dio pa nakvasiti sa mljekom i venilija aromom pa staviti polovicu kreme,preko nje posuti mljevene ljesnjake i pokriti drugom korom i nju nakavasiti.Staviti ostatak kreme i sve ukrasiti po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar