Sastojci
- 150gr medenjaka
- 70gr maslaca
- 250gr marscapone sira
- 150 gr creme fraiche ili philapdelfia
- 2zlice secera u prahu
- 2zlice vanilija secera
- 2cepa vanilija arome
- soka od limuna
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 15 min
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Kekse samljeti pa pomjesati sa maslacem koji smo izrezali na kockice.Pripremiti kalup 22-24cm.Smjesu za podlogu dobro izraditi sa rukama pa staviti u kalup i fino poravanati rukama.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo fil.
- 2
Obe vrste sira pomjesati pa dodati secer,vaniliju secer i aromu vanilije sa limunom i sve miksati.Ako je potrebno dodati 3 lista zelatine(ja nisam).Staviti sve u kalup i ostaviti u hladnjak da se stegne najbolje preko noci.
Posluživanje
Ako volite slade mozete dodati vise secera.Umijesto marscapone sira mozete i neki drugi sir koristit koji je slican.
Nema komentara:
Objavi komentar