Kod mene je u obliku torte promjera 24cm kalup sa pola mjere.
Sastojci
- 9 jaja
- 250gr maslaca
- 11dkg prezle
- 22dkg oraha
- 22dkg sećera
- 1kasika cimeta
- 2kasike kakaa
- 1 prasak za pecivo
- malo naribane korice limuna
- Za premaz:
- dzem od marelice
- Za natopiti:
- soka od naranče
- Glazura:
- 200gr čokolade
- 5kasika ulja
- Ukrasavanje:
- slag
-
-
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1
Prvo izmiksati jaja i secer pjenasto pa dodati otopljeni margarin i na kraju sve suhe sastojke polagano dodavati i miksati.
- 2
Premazati kalupe sa margarinom dobro svako rebro pa posuti brasnom.Istresti smjesu u kalupe i poravnati ne tresti kalupom.
- 3
Pecnicu upaliti na 150C i peci oko 40 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.
- 4
Kad se ispece ostaviti da se ohladi pa istresti iz kalupa i presjeci jednom ili 2 puta koliko zelite.Pa prvi dio dobro nakvasiti sa sokom od narandze i premazati sa dzemom od marelice i poklopiti sa drugim djelom koji takodzer malo nakvasimo.Glazuru radite kako volite ja sam napisala kako je u orginalu.
- 5
Kolac premazati cokoladnom glazurom i ohladiti.Ako zelite ukrasite ga slagom...
Posluživanje
Ovo vam je mjera za 2 kalupa,a glazuru ja radim za jedan hrbat 100 gr cokolade 2-3 kasike ulja,malo margarina i 3-4 kasike mljeka da je cvrsca i sjajnija.Ako zelite rezati na 2 djela postupak isti kvasite oba djela i premazete sa dzemom...
Nema komentara:
Objavi komentar