Sastojci
- 300ml vrhnja za slag
- 2 kesice slaga u prahu
- 1 vanilija bourbon
- 200ml mlijeka
- 8-10 kasika keksa mljevenog(plazma ili slično)
- 5 kasika krasa ili druge čokolade u prahu
- 6 komada piskota
- 2 redačokolade narendati ili na komadiće izrezati
- čokoladna glazura
- ljesnjaci za posip
-
Priprema
- Težina:
- 1 Pomjesati vrhnje za slag,mljeko,vaniliju i prah slag pa sve mutiti skupa.Kad se umutilo do zeljene cvrstine ne previse čvrsto,podjeliti smjesu na 2 djela.
U jedan dio dodati mljeveni keks,u drugi cokoladu i komadice čokolade.
Zdjelu plastičnu ili neki kalup duguljasti obložiti folijom pa sipati smjesu od keksa,preko od cokolade.
Piskote izlomiti na komadice pa poredati po vrhu i prekriti sa folijom.
Staviti par sati u zamrzivač.Kad se stegla okrenuti je i staviti na tanjir i preliti po želji sa čokoladom.
Posluživanje
U smjesu po zelji nadodajte sežera al mislim da je dovoljno radi keksa i čokolade.Ukrasite po želji.Smjese možete podjeliti na vise djelova pa staviti po želji ljesnjaka,voće...izbor je na vama!
Čini mi se da svi vole ovu tortu... :) Divna je!
OdgovoriIzbriši