Sastojci
- 250 gr speculaas keksa
- 150gr maslaca
- Krema:
- 250gr mascarpone sira
- 300ml vrhnja za slag
- 3-4 kasike sećera u prahu
- 1 slagfix
- 2 čepa vanilija arome
- oko 200-250gr borovnica(ili vise)
- badema u listićima
Priprema
- Težina:
- 1 Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve spojiti i napraviti smjesu za podlogu.U kalup za tart promjera 26 cm utisnuti smjesu i poravnati kasikom.Ostaviti u hladnjak dok pravimo kremu.
- 2 Za kremu umutiti vrhnje za slag sa vanilijom aromom i slagfixom.Kad se umuti dodati polagano mascarpone sir i mutiti dok se krema ne ujednaci i dodavati secer u prahu.
- 3 Na podlogu staviti kremu pa posuti borovnicama koje smo prethodno oprali,a ako su zaledene odmrznuti ih.Kasikom poravnati borovnice da se utisnu u kremu.Po vrhu posuti bademe u listicu.
Ostaviti da se hladi najbolje preko noci.
Posluživanje
Za preljev mozete ugrijati malo dzema od borovnica i staviti svjeze ili zaledene borovnice pa preliti preko izrezana kolaca.Secer prilagodite po sebi.
Odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala Petra!
IzbrišiSuper je! Mogu zamisliti kako mu speculaas keksi daju odličnu aromu... :)
OdgovoriIzbrišiHvala,okus je presavrsen :)
IzbrišiVrlo lepo izgleda, njammmi. Spekulaas nama se dopadaju, pa želim napravit tvoj cheescake.
OdgovoriIzbrišiHvala puno,nadam se da ce vam se dopasti i kad ga napravite :)
OdgovoriIzbriši