Sastojci
- 3 jaja
- 7 kasika(140)gr sećera
- 2 dl mlijeka
- 1dl ulja
- 80 gr oraha
- 1 prasak za pecivo
- 250gr griza
- 350gr pirea od tikve
- 100gr čokolade za kuhanje
- 2-3 kasike ulja
- 2 kasikice zacina za medenjake ili sta volite
- 1 kesica vanilije bourbon
-
- 1 Prvo ako nemate vec spreman pire od tikve narezati tikvu na komadice pa uviti u foliju i staviti u pecnicu na 200-250C i peci oko 30 min.
- 2 Pecenu tikvu malo prohladiti pa sastrugati koru i napraviti pire.
Jaja i secer pjenasto umutiti pa dodati mljeko i ulje koje polagano dodajemo.Dodati zatim griz i p.z.p i zacine miksati lagano.Na kraju umjesati orahe i pire od tikve i rucno izmjesati. - 3 Usuti smjesu u podmazanu tepsiju i peci na 180C oko 20 min ovisno o pecnici.Provjeriti cackalicom dali je peceno.
Otopiti cokoladu i ulje i preliti po pecenom kolacu i ohladiit.
Posluživanje
Kolac je toliko socan da se topi u ustima.Mozete raditi i sa jabukama .Izrendati jabuke(6 jabuka) i dodati u smjesu. - 1
Nema komentara:
Objavi komentar