Miris Božica u ovim jednostavnim i ljepim kolačićima
Sastojci
- 270gr brasna
- 120 gr maslaca
- 20gr mljevenih ljesnjaka
- 1/2 praska za pecivo
- 1 jaje
- 1 vanilija bourbon
- 1 cajna kasika zacina za medenjake
- čokolade za kuhanje
- secer u prahu..
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Pomjesati sve suhe sastojke pa dodati jaje,maslac narezan na komadice i umjesiti glatko tijesto.Sve lagano rukama spajati dok ne dobijemo glatku smjesu.Uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider oko 30-45 min.
- 2
Ugrijati rernu na 180C i pleh oblozizi papirom za pecenje.
Tijesto malo jos izvaljati da napravimo valjak i sjeci male komadice i praviti roscice,ili po zelji kalupom vaditi oblike koje telite.
Slagati ih na pleh i staviti peci dok lagano prime boju oko 15 min ovisno o vasoj pecnici.
Jos tople posuti ih secerom u prahu ili kad se ohlade otopiti cokoladu i umakati jedan dio roscica.
Ukrasiti po zelji.
Ako zelite u otopljenu cokoladu dodati malo na vrh noza zacina za medenjake i promjesati za poptuni medenjak uzitak:)
Posluživanje
Od ove kolicine ispadne 50-ak roscica,a ja nekad napravim od pola mjere,a ostatak stavim u foliju i zamrznem tijesto pa kad odlucim peci izvadim odmrznem i radim po istom postupku .Ili mozete pecene roscice ohladiti i zalediti budu jednako ljepi.
Nema komentara:
Objavi komentar