Sastojci
- Tijesto:
- 250 grbrasna
- 60grsećera
- 150g margarina ili maslaca
- 1jaje
- 1 kesicarum secer malo soli
- Krema:
- 150grčokolade tamne
- 140g margarina ili maslaca
- 4 kasik kakaa
- malo soli
- 4jaja
- 150 grsecera
- 3zlic kiselog vrhnja
-
Priprema
- 1U posudu pomjesati brasno,secer,sol,margarin ili maslac i jaje.Sve rucno umjesati dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.Razvuci u kalup 26 cm sve do ruba i staviti na 180C oko 15 min da se malo zapece.Prije stavljanja tijesta u pecnicu nabockati viljuskom tijesto.
- 2Za kremu na pari otopiti margarin ili maslac,cokoladu i kako.U drugu zdjelu mikserom izmjesati jajai secer pa dodati kiselo vrhnje.U smjesu od jaja dodati otopljene sastojke i jos kratko izmiksati.Izavditi tijesto iz pecnice pa staviti nadjev i smanjiti temperaturu na 150C i peci jos oko 40min.
- 3Peceno izvaditi i ohladiti na sobnoj temp pa u frizideru.
Posluživanje
U orginalu ide jedno cijelo jaje i jedan zumanjak u tijesto, a u kremu idu 8 kasika kakaa a ja sam smanjila, vi po zelji i secera ide 200 gr.Mislim da bi dobro bilo i tjesto kratko staviti u frizider pa peci,tako cu sljedeci put!