ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Džem od kupina i borovnica

Jednostavno odlican...

Sastojci

 

 

  • 300gr kupina i borovnica(pola-pola)
  • 100gr smeđeg secra
  • 150gr kristal secera
  • 1velika kasika vanilija secera
  • na vrh kasikice cimeta
  • sok jednog limuna
     
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Jednu teglicu srednje velicine oprati pa staviti u pecnicu na 100C oko 10 min.
      Kupine i borovnice ako nisu svjeze izvaditi iz zamrzivaca i ostaviti kratko da se opuste.
    2. 2
      Staviti u serpicu gdje cemo kuhati kupine i borovnice pa posuti sokom od limuna i staviti na vatru.Kuhati lagano pa dodati secer,vaniliju i cimet.Kuhati na najjacoj vatri uz mjesanje da ne zagori pa smanjiti na 4 od 6 tako sam ja.
      Kuhati oko 20min.
      Uzeti malo dzema pa staviti na tanjir ako se ne razljeva previse i ako vam odgovara gustoca iskljuciti .
      Usuti u vrucu teglicu i odmah zaklopiti pa teglu okrenuti na poklopac i ostaviti da se hladi.

    Posluživanje

    Radila sam manju kolicinu vi mozete naravno povecati,al drugi put radim sa manje secera jer inace ne volim preslatko a ovo je mrvu slade.
    Koristite za palacinke,kolace ili za dorucak na snitu kruha.
  •  
  •  
  •  
  •  

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF