ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Snicle u sosu od senfa

Jedan brzinski nacin spremanja snicli....

Sastojci

 

  • 5-6 tankih telecih snicli(mogu i svinjske,pilece)
  • 3-4 kasike tekuceg margarina za przenje
  • 5-6 kasika brasna
  • 2-3 kasikice crvenepaprike
  • sol,papar,vegeta,persin,cesnjak
  • 1kasika senfa
  • 200ml vruce vode
  •  
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Snicle narezati na sto tanje komade ili zamoliti da vam ih narezu prilikom kupovine.Pomjesati brasno i papriku pa svaku sniclu uvalajati sa obe strane.
    2. 2
      Margarin staviti na tavu da se skroz otopi i zagrije pa staviti da se prze snicle sa jedne i druge strane.
      Kad su pecene izvaditi ih na tanjir malo ocjediti od masnoce pa u tavu gdje su se pekle usuti vrucu vodu pomjesanu sa zacinima i senfom.U tu istu vodu dodati brasno koje vam je ostalo od snicla .Pa vratiti snicle u sos i pustiti da se krckaju.Ako vam je sos gust nadodati pomalo vruce vode ili ako vam je rijedak nadodati jos brasna.Krckati oko 10 min.

    Posluživanje

    Posluziti uz rizu i neku Vasu omiljenu salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF