petak, 30. siječnja 2015.

Cheesecake u časi(bez sira)

Jedan odličan brzinski recept u časi...



Sastojci

  •  300grkeksa(petit,digestiva ili plazma)
  •  125grmaslaca
  •  Krema:
  •  800 grčvrstog jogurta
  •  400 mlvrhnja za slag
  •  2-3 kasikesecera u prahu
  •  2 kesicelimun secera
  •  1zelatina
  •  Preljev:
  •  oko 400grvoca(jagode,sumsko)
  •  4-5 kasikasecera
  •  1preljev za torte
  •  malo vode
  •  Vocna krema 2:
  •  oko 400grvoca
  •  4-5 kasikasecera
  •  vode
  •  30grgustina  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za 20-ak časa:
      Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
      Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
      Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.
      U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.


    2. 2
      Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF