srijeda, 1. svibnja 2013.

Jednostavna proljetna torta od jagoda

Lagana,brza za praviti,a savrsena za jesti...za tople proljetne dane .

Sastojci

  •   Kora:
  •  5 jaja
  •  5 kasika sećera
  •  5kasika brasna
  •  1/2 kasikice praska za pecivo
  •  1/2 kasikice creame of tartar ili malo soli
  •  5 kasika vode
  •  5 kasika ulja
  •  2 kasike blansiranih badema sitnije mljevenih
  •  1 kasikica vanilija paste ili arome vanilije
  •   Krema:
  •  400-500ml vrhnja za slag
  •  1 slag fix
  •  200-250 gr jagoda
  •   bademi,jagode za dekoraciju
  •   mljeko za natopiti biskvit 
  •  

     

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Bjelanca odvojiti od zumanjaka pa ih sa creame of tartar ili malo soli umutiti u cvrst snjeg.


      Zumanjca sa sečerom i vanilja pastom mutiti dok smjesa ne postane svjetlija,pa dodati ulje,vodu,brasno,prasak za pecivo i sve jos lagano izmjesati.Na kraju umjesati bademe ne skroz sitno ni skroz grubo,srednje mljeveno.
      Kalup promjera 24 cm obložiti papirom pa izliti smjesu.Peći na 160-180 C oko 25 min ovisno o vasoj pečnici.Provjeriti čačkalicom dali je pečeno.
      Ako vam pećnica jače peče da bi izbjegli da biskvit puno tamni prekriti folijom po vrhu dok se peče.

    2. 2
      Slag umutiti sa slag fixom.Jagode izrezati na sitnije komadiće.
      Pečen i ohlađen biskvit prerezati na pola.


      Pokvasiti malo mljeko pa staviti slag i jagode.poklopiti drugim biskvitom,opet pokvasiti mljekom.Sve premazati slagom,ukrasiti bademima i jagodama i staviti da se hladi.




      

1 komentar:

Print Friendly and PDF