četvrtak, 28. ožujka 2013.

Najbolji Kroasani(orginalni)

Ovaj recept sam davno isprobala i ostalo mi je u sjećanju da su jako meki.Sad sam stavila i postupak izrade koji ranije nisam.Najsličniji su orginalu i nadam se da će se dopasti i vama,ja sam odusevljena.

Sastojci

  • 20gr germe(svjeze)
  • 3 kasike ulja
  • 2dl mljeka
  • 1dl vode
  • 1kasika soli
  • 1kasikica sećera
  • 400-500gr brasna( dodavati po potrebi)
  • 100gr maslaca
  • 1 jaje za premazati 



  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      U vodu razmutiti germu i dodati kasikicu sećera.
      U veću posudu usuti toplo mljeko,ulje,sol,pa dodati nadoslu germu.
      Brasno dodavati pomalo mozda vam nece trebati svih 500gr.Zamjesiti glatko tjesto i ostaviti oko sat vremena na toplom da nadođe.
    2. Kad je nadoslo tjesto istresti ga na pobrasnjenu podlogu i podjeliti na 8 loptica(oko prilike u mene je bilo 85-90gr u svakoj).Razvaljati krugove veličine manjeg tanjira.Na svaki krug stavljati pomalo omeksalog maslaca,osim na zadnju.

    3. Kad smo sve krugove poslagali sad razvaljati jedan veliki krug sto moze tanji.Ako cete raditi manje kroasane isjeci na 32 jednaka dijela,ili ako cete vece na 16 djelova.

    4. Uzeti jedan dio pa na vrhu zarezati sa nozem i prema vani uviti i tako nastaviti motati kroasane istezuci prednji dio.Tako uraditi i sa ostalim kroasanima i ostaviti jos da nadođu na toplom oko 30-60min.

    5. 5
      Kad su nadosli premazati ih razmućenim jajetom i posuti po zelji susamom,sećerom.
      Peci ih u prethodno ugrijanoj pećnici na 250C oko 15 min dok porumene.

    Posluživanje

    Ako ćete raditi slatku verziju smanjiti količinu soli.Možete ih puniti po zelji,nutellom,đemom,sunka-sir.Temperatura je jača za pečenje al vi prilagodite svojoj pećnici,ja sam ih pekla na 250C pa smanjila na 200C.
    Također kad premazete jajetom mozete ih pola posuti sa sećerom po vrhu,ako radite slatku verziju.I kad se ispeku za ljepsi sjaj u malo vode dodati sećera i premazati ih.



    Postupak izrade:


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF