srijeda, 28. svibnja 2014.

Semifreddo sa ljesnjacima i griljažom

Savrsen brzi ljetni desert...odusevit se vas kako je lagan i pjenast..

Sastojci

  •  4žumanjka
  •  8 kasikasećera
  •  150 grčokolade sa ljesnjacima
  •  1 velika kasikanutelle
  •  400mlvrhnja za slag
  •  Griljaž:
  •  4-5 kasikasećera
  •  100grgrubo mljevenih pečenih ljesnjak  
     
  •   

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Griljaz:
      Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
    2. 2
      Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle.Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini dok se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.


    3. 3
      Duguljasti kalup(11x26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.



4 komentara:

Print Friendly and PDF