utorak, 26. veljače 2013.

Domaći čokoladni sirup

 

Sastojci

  • 2dl kakaa kvalitetnog
  • 2dl smeđeg sećera
  • 2dl tople vode
  • 1cep vanilija arome
  • prstohvat soli
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pomjesati secer i kakao u jednu serpicu pa dodati sol i polako dadavati toplu vodu.
      Staviti na vatru da se kuha oko 3-4 min.uz mjesanje dok se ne dobije fina glatka smjesa i gustina koju zelite.
      Ostat ce rjedi al ne previse tako treba i da bude.
      Kad se malo prohladi usuti vaniliju aromu pa promjesati i usuti u teglicu.

    Posluživanje

    Moze stajati u frizideru do mj.dana.
    Ja sam radila pola mjere za jedan smoothie.
    Odlican je za preljev preko sladoleda,palacinka,smoothie...

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF