utorak, 26. veljače 2013.

Red praline

Sastojci

  • Za 18 pralina:
  • 5-6 srednje velicine jagoda(zaleđenih)
  • 1kasika gustina(gusnela)
  • 1kasika slatkog vrhnja
  • 1-2kasike secera
  • 100gr bijele cokolade
  • 1-2kasike ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Čokoladu izlomiti na kockice pa dodati ulje i staviti na paru ili u mikrovalnu da se otopi.Ako je u mikrovalnoj svako malo otvoriti i promjesati da ne zagori.
    Jagode kad se odlede dodati slatko vrhnje pa ih stapnim mikserom usitniti i dodati gustin i secer pa staviti na vatru da se kuha.
  2. 2
    Fil malo prohladiti.
    U kalup usipati malo čokolade pa cetkicom premazati okolo i staviti u zamrzivac oko 5min da se čokolada stegne.Ponoviti jos 1-2 puta.Zatim staviti po malu kasikicu fila i po vru cokoladu da prekrije sve.Ostaviti u zamrzivac da se stegne.
    Lagano vaditi iz kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF