ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Rolane svježe lazanje sa tikvicama i sunkom

 

Sastojci

  • 6kom svjezih lazanja
  • 1 tikvica
  • 150gr philadelphia sira ili neki drugi krem sir
  • 240gr sunke
  • 420gr paradajiz pire
  • 125gr mozzarele
  •   sol,papar
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      U pakovanju kod mene je doslo 6 svjzih lazanja(25x20 vel).
      Odvojiti ih i svaku premazati sa krem sirom.
      Tikvicu oprati pa je sa rezalicom za sir izrezati na tanke ploske ili na krugove sa rezacem za krompir.Na sir staviti po 3-4 snite tanke tivice pa preko sunku izrezanu na tanke kolutove.
      Po okusu posoliti i popapriti .Urolati i stavljati u malo nauljenu vatrostalnu posudu.
      Tako uraditi i sa preostalim lazanjama.
      Po vrhu posuti sa paradajiz sosom ,ako je ljutkast dodati kasikicu secera i opet zaciniti po zelji.
      Mozzarelu nakidati na komadice pa pobacati po vrhu.
    2. 2
      Staviti u ugrijanu pecnicu na 200C ipeci 20min dok se malo zapece.

    Posluživanje

    Posluziti uz salatu ,jogurt...Dobar tek!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF