nedjelja, 24. veljače 2013.

Tart sa brokulama(spinatom),svježim sirom i slaninom


 

Sastojci

 

  • Prhko tjesto:
  • 250gr brasna
  • 125gr maslaca
  • 1 jaje
  • 1kasika hladnog mlijeka
  •   soli
  • Nadjev:
  • 500gr svježeg sira
  • 3dl creme fraiche
  • 4-5kasika rendanog sira( po zelji sir koji volite)
  •   sol,papar
  • 250 gr  brokula(spinata)
  • slanine
  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Pomjesati brasno,maslac izrezan na kockice,jaje i sol.Pa sve rukama dobro izmjesati,dodati i mljeko.Sve dobro pomjesati dok se sastojci ne spoje i dobijemo finu kuglu tjesta.Zaviti u providnu foliju i ostaviti sat vremena u frizider.
    2. 2
      Za nadjev pomjesati sve sireve posoliti malo papra staviti i ostaviti i to u frizider.Brokulu ja sam koristila svjezu izrezati i oprati je.A slaninu narezati na manje komadice.
    3. 3
      Tjesto podjeliti na 4 djela ili ako cete praviti veci tart onda razvaljati jedan veci krug.Moji su kalupici promjera15cm.U svaki kalupic staviti tjesto koje smo razvaljali malo vece od kalupa pa fino poravnati,a visak izrezati,viljuskom izbockati dno.
    4. 4
      Na svako tjesto staviti pomalo nadjeva od sira pa pobacati brokule i slaninu,a ako vam ostane tijesta ukrasiti po zelji.
      Pecnicu ugrijati na 180C pa peci oko 35 min.dok ne porumeni.

    Posluživanje

    Meni je trebalo manje od 250gr brokule,a vi stavite po zelji kao i slaninu.Brokilu mozete odmah umjesati u nadjev ako zelite
  •  

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF