utorak, 19. ožujka 2013.

Krem juha od tikvica,krompira i mrkve

Obozavam krem juhe,a ova je predivna puna okusa i aroma.

Sastojci

  • 1veca tikvica
  • 1srednja mrkva
  • 2manja krompira
  • 1velika kasika maslaca ili margarina
  • 1,5L vode
  • zacini: sol,vegeta,papar,ruzmarin i persina
  • 1na vrh puna kasika naribanog sira
  • 2dl vrhnja za kuhanje
  •  
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Oguliti tikvicu,krompir,luk i mrkvu,pa sve narezati na kockice.Na margarinu krattko prodinstati luk pa dodati ostalo povrce i persin svjezi.Uz mjesanje dinstati kratko pa dodati 300 ml vode i pustiti da povrce omeksa.Kad je omeksalo nakon nekih 15 min dodati ostatak vode 1200 ml pa opet ostaviti da provrije.Skloniti sa ploce i izmiksati stapnim mikserom pa vatriti na vartu i dodati vrhnje za kuhanje i zacine i kuhati jos 1-2 min da se ujednaci. Na kraju dodati sir i izmjesati i skoloniti sa vatre.


Posluživanje

Mozete posluziti uz prepecenac premazan maslinovim uljem ili jednostavno samo...Dobar tek!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF