utorak, 12. ožujka 2013.

Pita od krusaka i ljesnjaka

Sastojci

  • 12 kora za pitu
  • 250gr svjezi sir sa kruskom,jabukom i vanilijom
  • 1 jaje
  • 4kasike jogurta
  • 4-5kasika sećera
  • 2dl ljesnjaka(grubo sjeckanih)
  • 1čep vanilija arome
  • 2 kruske
  • 1 jabuka
  • slatko vrhnje za premazat koru
  • ljesnjaka za posuti

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pripremiti četvrtastu tepsiju i malo je podmazati uljem.
    Rasporediti kore.
    Svjezi sir izmiksati u blenderu da nema grudica,pa dodati jogurt,vaniliju aromu,jaje i sve jos miksati.Na kraju umutiti i jaje.Ljesnjake umjesati sa kasikom.
    Kruske i jabuku oguliti i narezati na male ploske,snite.
  2. 2
    U tepsiju staviti 3 kore pa premazati filom,pobacati malo krusaka.Staviti 2 kore pa fil,pobacati jabuke.
    Opet staviti ostale kore ,fil pa voce.Zavrsiti sa 3 kore na vrhu pa sve fino preklopiti i premazati slatkim vrhnjem.Posuti sve sa ljesnjacima,grubo sjeckanim.
    Peci u ugrijanoj pečnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumeni.

Posluživanje

Posluziti sa vanilija sosom,ja sam imala gotovi,a vi mozete i sami napraviti ili sa kuglom sladoleda

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF