utorak, 30. travnja 2013.

Galette sa tikvicama i sirom svježim

Galette volim u svim mogućim kombinacijama,a jedna od njih je upavo ova.

Sastojci:
275 gr brasna
130gr maslaca
soli
1 jaje
3-4 kasike hladne vode
1/2 kasikice praska za pecivo
Za nadjev:
400gr svjezeg sira
1 jaje
2 kasike sitno rezane slanine
soli
1 tikvica
Za premaz:
jaje sjemenke lana

Priprema:
 Pomjesati brasno,maslac narezan na kockice,jaje,sol,prasak za pecivo i dodati vodu.Sve izmjesati pa rukama napraviti glatko tjesto da se ne ljepi i umotati u foliju i ostaviti u frižideru oko 30 min.
Za nadjev pomjesati sir,jaje,sol i slaninu(paziti ne previse soliti ako je slanina slana puno).Tikvicu oprati oguliti i narezati na tanke kolutove.
Kad je tjesto odstajalo razvaljati ga na papiru za pečenje oko prilike promjer 30cm pa staviti nadjev ,a krajeve ostaviti prazne.Tikvicu slagati u krug ,pa preklopiti krajeve tjesta preko.Krajeve premazati za razmućeenim jajeto i posuti sjemenkama lana.
Ugrijati pećnicu i peći oko 20min dok ne porumeni,pečenje prilagodite svojoj pećnici.
Ohladiti i poslužiti!




4 komentara:

Print Friendly and PDF