Sastojci:(za kalup 24cm)
300gr degestive keksa
160gr maslaca
300gr jagoda
Krema:
220gr kondenziranog mljeka(zaslađeno)
100gr krem namaza(philadelfia)
500ml vrhnja za slag
1/2 kasike želazine3 kasike vode
2čepa arome vanilije
mljveni ljesnjaci
Priprema:
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.
Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.
Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.
Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Nema komentara:
Objavi komentar