Sastojci
- 2 kasike maslaca
- 200gr spanaka
- sol,papar
- za omlet:
- 6 jaja
- 1 kasika maslaca
- 0,5dl vrhnja za kuhanje
- sol,papar,muskatni orascic
- 3-4 kasike mozzarelle narendane ili na kriske
-
Priprema
- Težina:
- 1Otopiti maslac na tavi pa dodati oprani i ocjedeni spanak.Posoliti popapriti i mjesati par minuta dok se izdinsta.
Skinuti sa vatre i prebaciti na tanjir. - 2Žumanjke odvojiti od bjelanjaka,bjelanjke sa soli umutiti u cvrsti snjeg.
Žumanjke popapriti dodati vrhnje i po zelji muskatni orasčić pa umutiti.
Umjesati bjelanjke i lagano ih mjesati ne sa mikserom.
Na tavi otopiti maslac pa dodati smjesu jaja i mjesati 3-4 min.na laganoj vatri,poravnati pa staviti preko spanak i mozzarellu. Kad se mozzarella počme topiti lagano preklopiti omlet i prebaciti na tanjir.
Posluživanje
Omlet je dovoljan za 2 osobe.U orginalnom rcp ide jaja,a meni je bilo dovoljno 6.Pjenasto,lagano i ukusno uz paradajiz salatu!
Nema komentara:
Objavi komentar