subota, 4. svibnja 2013.

Souffle omlet sa spanakom i mozzarellom

Predivan lagan,ukusan,kao dorucak ili lagan ljetni ručak!

Sastojci

  • 2 kasike maslaca
  • 200gr spanaka
  • sol,papar
  • za omlet:
  • 6 jaja
  • 1 kasika maslaca
  • 0,5dl vrhnja za kuhanje
  • sol,papar,muskatni orascic
  • 3-4 kasike mozzarelle narendane ili na kriske
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Otopiti maslac na tavi pa dodati oprani i ocjedeni spanak.Posoliti popapriti i mjesati par minuta dok se izdinsta.
      Skinuti sa vatre i prebaciti na tanjir.
    2. 2
      Žumanjke odvojiti od bjelanjaka,bjelanjke sa soli umutiti u cvrsti snjeg.
      Žumanjke popapriti dodati vrhnje i po zelji muskatni orasčić pa umutiti.
      Umjesati bjelanjke i lagano ih mjesati ne sa mikserom.
      Na tavi otopiti maslac pa dodati smjesu jaja i mjesati 3-4 min.na laganoj vatri,poravnati pa staviti preko spanak i mozzarellu. Kad se mozzarella počme topiti lagano preklopiti omlet i prebaciti na tanjir.

    Posluživanje

    Omlet je dovoljan za 2 osobe.U orginalnom rcp ide jaja,a meni je bilo dovoljno 6.Pjenasto,lagano i ukusno uz paradajiz salatu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF