ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

Köttbullar-svedske mesne okruglice

Klasicne svedske kuglice.Meke ,socne i ukusne!

Sastojci

  •   za 70-80 kuglica
  •  2 dl mlijeka
  •  1 dl vrhnja za kuhanje
  •  1 1/2 dl krusnih mrvica(prezle)
  •  1 kg mljevenog mesa
  •   sol,papar,vegeta,secer
  •  2 jaja
  •  1 1/2 crveni luk
  • maslaca ili maragarina
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      U blender staviti mljeko,vrhnje i prezlu i miksati par minuta.Dodati zacine i dalje miksati,pa dodati jaja.
      U meso dodati luk koji smo sitno nasjeckali pa rukama pomjesati.Kad smo sastojke izblendali preliti preko mesa i sve skulpa spojiti rukama u kompaktnu smjesu.
    2. 2
      Jednom kasikicom ili sparvicom za sladoled ako zelite jednake kuglice vaditi pomalo i stavljati na veci pleh.Zatim skvasiti ruke vodom i ljepo oblikovati kuglice.U vecoj tavi otopiti margarin ili maslac pa staviti kuglice.Peci ih sa svih strana dok ne dobiju tamniju boju.
    3. 3
      Po zelji preliti umakom od paradajiza ili ih posluziti bez sosa,jednako su meke i socne.

    Posluživanje

    Ja uvijek radim pola mjere jer ispadne ih dosta od 500 gr mesa bude ih oko 30.Mjera za pravljenje je solja od 2 dl.
     

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF