ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Čokoladna pita

Evo mene i u novoj godini sa novim čokoladni recepticem...mekano punjenje i prhko tijesto-odlicna kombinacija!



Sastojci

  •  Tijesto:
  •  250 grbrasna
  •  60grsećera
  •  
  •  150g margarina ili maslaca
  •  1jaje
  •  1 kesicarum secer malo soli 
  •  Krema:
  •  150grčokolade tamne
  •  140g margarina ili maslaca
  •  4 kasik kakaa
  • malo soli
  •  4jaja
  •  150 grsecera
  •  3zlic kiselog vrhnja    
     
  •  

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U posudu pomjesati brasno,secer,sol,margarin ili maslac i jaje.Sve rucno umjesati dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.Razvuci u kalup 26 cm sve do ruba i staviti na 180C oko 15 min da se malo zapece.Prije stavljanja tijesta u pecnicu nabockati viljuskom tijesto.
  2. 2
    Za kremu na pari otopiti margarin ili maslac,cokoladu i kako.U drugu zdjelu mikserom izmjesati jajai secer pa dodati kiselo vrhnje.U smjesu od jaja dodati otopljene sastojke i jos kratko izmiksati.Izavditi tijesto iz pecnice pa staviti nadjev i smanjiti temperaturu na 150C i peci jos oko 40min.
  3. 3
    Peceno izvaditi i ohladiti na sobnoj temp pa u frizideru.

Posluživanje

U orginalu ide jedno cijelo jaje i jedan zumanjak u tijesto, a u kremu idu 8 kasika kakaa a ja sam smanjila, vi po zelji i secera ide 200 gr.Mislim da bi dobro bilo i tjesto kratko staviti u frizider pa peci,tako cu sljedeci put!

Broj komentara: 6:

Print Friendly and PDF