petak, 25. travnja 2014.

Pjenasta torta od jagoda

Torta je čisto savrsenstvo,pjenaste korice,lagana krema i sećer na kraju jagode koje jednostavno obozavam....


Sastojci

  •  4jaja
  •  100grsećera
  •  1limun secer ili korica limuna
  •  60mlulja
  •  60mlvode
  •  200grbrasna
  •  1/2praska za pecivo
  •  Za natopiti biskvit:
  •  150-200mlmlijeka i malo arome vanilije
  •  Krema:
  •  300mlvrhnja za slag
  •  150-200gr sećera u prahu
  •  1vanilija bourbon
  •  1/2limuna soka
  •  800grcvrstog jogurta
  •  1zelatina
  •  500-600grjagoda
  •  kokos za dekoraciju  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pekla sam u kalupu 28 cm i prerezala ohladenu koru.Umutiti pjenasto jaja sa secerom i limun secerom,dodati lagano ulje i vodu.Brasno i prasak prosijati pa dodati u smjesu i jos lagano na najmanjoj brzini miksati.Ugrijati pecnicu i peci na 180C oko 15-20min i provjeriti cackalicom dali je peceno.Pleh obloziti papirom za pecenje.


    2. 2
      Kad se biskvit ohladi prerezati ga da dobijemo dva djela.Mlijeko ugrijati sa vanilija aromom i poprskati biskvit.
      Za kremu umutiti slag sa secerom,vanilijom  i sokom limuna al ne cvrsto,pa dodati jogurt i jos kratko miksati da se sve sjedini.Zelatinu uraditi po uputama pa dodati u kremu miksajuci.
      Na polovinu biskvita staviti pola kreme,i jagode narezane na ploske pa opet biskvit natopimo i opet polovina kreme i ukrasiti ostatkom jagoda i posuti kokosom.Staviti obruc oko torte dok se krema stisne pa ga skinuti poslije!

     

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF