srijeda, 27. veljače 2013.

Čokoladne praline sa narančom

jednostavno savrsene....

Sastojci

  • 50gr čokolade 70%
  • 50gr tamne čokolade za kuhanje
  • 2zlice ulja
  • 3-4zlice marmelade od naranče
  • korice naranče ili arančina

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za 22 praline(najmanji kalupici):
    Otopiti obe vrste cokolade sa uljem.
    Svaki kalupic napuniti skoro do pola cokoladom pa lagano zavrtjeti kalupic da se cokolada uhvati po stranicama kalupica.Ostaviti u hladnjak oko 15-20 min da se stegne.
  2. 2
    Pomjesati marmeladu sa koricom narance ili ako imate  arančina i ostaviti malom u hladnjak.
    Kad se cokolada stegla uzeti kasikicu i puniti sa marmeladom al ne do vrha.I sad sa ostatkom cokolade napuniti svaki kalupic i ostaviti u hladnjak da se ljepo stegne.

utorak, 26. veljače 2013.

Čokoladni smoothie sa jagodama i bananom

Predivan ,ukusan i bombastican...

Sastojci

Broj osoba:
2 osobe
  • 1 zrela banana(zaleđena)
  • 5 vecih jagoda(zaleđenih)
  • 2dl mljeka ili bademovo mljeko
  • 1kasikica vanilija sećera
  • 2kasike kakaa
  • leda po potrebi
  • agava sirupa po potrebi ili meda 
  • Priprema

    Vrijeme pripreme:
    5 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Dobro zrelu bananu narezati na kolutove pa je zamrznuti.
      Pomjesati jagode i kakao pa dodati bananu,vaniliju secer pa samo kratko ostaviti da se opusti.Dodati mljeko pa sve miksati sa stapnim mikserom ili u blenderu,dodati i kakaao.Miksati do ljepe guste smjese.Ako vam bababe nisu slatke dodati agava sirup ili meda.
    2. 2
      Usuti u case i posluziti sa brownie keksom ili nekim drugim.

    Posluživanje

    U orginalu ide bademovo mljeko,al ga ja nisam imala i koristila sam obicno i keks sam dodala degestive.Kombinacija je odlicna.Zasladite po potebi i okusu.Mozete dodati i kasiku kokosa.

Domaći čokoladni sirup

 

Sastojci

  • 2dl kakaa kvalitetnog
  • 2dl smeđeg sećera
  • 2dl tople vode
  • 1cep vanilija arome
  • prstohvat soli
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pomjesati secer i kakao u jednu serpicu pa dodati sol i polako dadavati toplu vodu.
      Staviti na vatru da se kuha oko 3-4 min.uz mjesanje dok se ne dobije fina glatka smjesa i gustina koju zelite.
      Ostat ce rjedi al ne previse tako treba i da bude.
      Kad se malo prohladi usuti vaniliju aromu pa promjesati i usuti u teglicu.

    Posluživanje

    Moze stajati u frizideru do mj.dana.
    Ja sam radila pola mjere za jedan smoothie.
    Odlican je za preljev preko sladoleda,palacinka,smoothie...

Smoothie od vanilije,jagode i čokoladnog sirupa

 

Sastojci

Broj osoba:
1 osoba
  • casa od 2dl
  • 2dl jagoda(oko 5-6 srednje velicine)
  • 1dl jogurta od vanilije
  • 1/2dl soka od naranče(svjezi)
  • 2kasikečokoladnog sirupa
  • 1/2kasikice vanilija arome
  • leda po potrebi
  •   
  •  

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    5 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Ako imate svjeze jagode jos bolje,ako ne mogu i smrznute.Malo ih odlediti pa pomjesati sa jogurtom od vanilije,sok od naranče,i ostalim sastojcima.
      Izmiksati stapnim mikserom ili u blenderu.Dodati  čokoladni sirup i jos kratko promjesati.
      Posluziti sa ledom ili bez kako volite,ja nisam jer su jagode iz zamrzivaca.

    Posluživanje

    Ako nemate vanilija jogurt moze i obicni al dodati vanilija secer i arome vanilije.

Kondezirano mlijeko

 

(Zaslađeno i nezaslađeno)

 Nakon sto sam isprobala ovaj brzinski način pravljenja kondeziranog  mlijeka odlucila sam da neću vise da trazim u dučanu.Probajte i vi zaista je brzo i odlično!!





Sastojci

  • Za  500 ml kondenziranog mlijeka

  • 1 litra mlijeka (ja sam koristila 3% mm)
  • 100gr sećera
  • 2 vanilija sećera


U vecu posudu u kojoj cete kuhati usuti mlijeko i staviti na naj jacu vatru uz stalno mjesanje drvenom kuhacom i paziti da ne pokipi kad zavrije.Kad je mlijeko uzavrlo ako cete praviti zaslađeno usuti secer i vaniliju i dalje mjesati.Mlijeko ce se pjeniti,smanjiti vatru i kuhati oko 30min dok se mlijeko ne smanji na pola količine.Promjenit ce boju bit ce kremastije.
Izgasiti vatru i usuti u sterilnu teglicu ohladiti i staviti na hladno.

Ako radite nezaslađeno mlijeko onda nećete stavljati sećer i vaniliju sećer.Kuhati isto i kad se smanji kolicina ugasiti i usuti u sterilnu teglicu.Ono će biti nesto svjetlije od zaslađenog.

Recept imate i ovdje 

Print Friendly and PDF