četvrtak, 28. veljače 2013.

Piletina sa slaninom u umaku od gljiva

 

Sastojci

  • 2 veca pileća fileta
  • 5-6 svjezih gljiva
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • 1 luk
  • 4-5snitica slanine (po mogućnosti domaće)
  • sol,vegeta,papar 
  • ulja 
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Gljive oprati pa ih narezati na komadice ne moraju biti skroz sitni.Na tavi kratko proprziti gljive,pa dodati u vrhnje i izmiksati u multipraktikumu ili stapnim mikserom.Zaciniti sa malo soli,vegete i papra bijelog.Ostaviti u frizider dok spremamo piletinu.
  2. 2
    Piletinu narezati na male komadice.Na ulju kratko prprziti luk pa dodati slaninu narezanu na male kockice.Dodati i piletinu i sve dinstati zajedno dok piletina ne dobije ljepu boju.Posoliti ne puno paziti ako je slanina slana i ne treba soli,jer je umak zacinjen.
  3. 3
    Kad je piletina pecena dodati umak izmjesati da se ujednaci pa kratko da se kuha i izgasiti.

Posluživanje

Ovo je jedna jednostavna priprema,al nama posebna i draga radi slanine koja da poseban smek jelu.Posluziti uz prilog po zelji,a nama je najdraza riza.I salatu dodati u prilog.

srijeda, 27. veljače 2013.

Rolat Čoko-Vanila sa sumskim voćem

Dolazi nam proljece ubrzo,pa tako i malo lakse poslastice.Svi smo se poželjeli voća u kolačima.Evo jedne lagane i ukusne rolade.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 5kasika sećera
  • 30ml ulja
  • 4kasike brasna i 1 mala kasikica praska za pecivo
  • 2kasikečokoladnog pudinga
  • 1kasika kakaa
  • 2kasike mljeka
  • Fil:
  • 100gr sumskog voča(zaledeno) i 2kasikice vanilije secera
  • 3kasike na vrh puneđema od kupina,borovnica
  • 2kesice vanilija kreme dolcela
  • 250ml mljeka
  • Čokoladni sirup za dekoraciju
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Odvojiti bjelanca od žumanjaka.Žumanjke sa sećerom pjenasto umutiti pa dodati ulje i mlijeko.Jos kratko mutiti.Dodati brasno,prasakpuding,kakao i prasak za pecivo.Lagano izmutiti.Bjelanjke sa malo soli umutiti u čvrsti snjeg pa dodati u smjesu od zumanjaka.Sjediniti fino smjesu.Veci pleh od pećnice obložiti papirom za pečenje pa usuti smjesu.Peći u ugrijanoj pećnici oko 10-15 min.provjeriti čačkalicom dali je pečeno.
  2. 2
    Pečen biskvit staviti na vlažnu krpu pa umotati zajedno sa papirom i ohladiti ga.Hladan odmotati lagano pa skinuti papir za pečenje.
  3. 3
    Voce odmrznuti pa dodati vaniliju secr i dzem od kupina i borovnia(ili neki drugi tamni),pa sve zajedno izmjesati.Na biskvit rasporediti voce.
  4. 4
    Kremu od vanilije umutiti prema uputama na vrecici sa 250ml mlijeka.Preko voca staviti kremu al ne do kraja i urolati lagano rolat.Ostatkom kreme premazati rolat.Preliti sa čokoladnim sirupom ili otopljenom čokoladom.

Posluživanje

Ohladiti i uzivati u okusima voca,čokolade i vanilije!!!


Salata od makarona

Toliko je ukusna da bi je mogla jesti svaki dan...

Sastojci

  • malo manje od 1kg makarona
  • 200-300gr majoneze
  • 120gr sunke
  • 200gr kiselih krastavaca
  • 140gr kukuruza
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Skuhati makarone,a ostale sastojke sunku i krastavce izrezati na kockice i dodati sa kukuruzom.Kad se makaroni skuhaju procjediti ih pa dodati sa ostalim sastojcima i dobro izmjesati pacpomjesati majonezu.Ostaviti u frizider da se ohladi.

Posluživanje

Posluzite hladnu kao predjelo!
Ja sam dodala bila i 2zlice kiselog vrhnja!

Čokoladne praline sa narančom

jednostavno savrsene....

Sastojci

  • 50gr čokolade 70%
  • 50gr tamne čokolade za kuhanje
  • 2zlice ulja
  • 3-4zlice marmelade od naranče
  • korice naranče ili arančina

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za 22 praline(najmanji kalupici):
    Otopiti obe vrste cokolade sa uljem.
    Svaki kalupic napuniti skoro do pola cokoladom pa lagano zavrtjeti kalupic da se cokolada uhvati po stranicama kalupica.Ostaviti u hladnjak oko 15-20 min da se stegne.
  2. 2
    Pomjesati marmeladu sa koricom narance ili ako imate  arančina i ostaviti malom u hladnjak.
    Kad se cokolada stegla uzeti kasikicu i puniti sa marmeladom al ne do vrha.I sad sa ostatkom cokolade napuniti svaki kalupic i ostaviti u hladnjak da se ljepo stegne.

utorak, 26. veljače 2013.

Čokoladni smoothie sa jagodama i bananom

Predivan ,ukusan i bombastican...

Sastojci

Broj osoba:
2 osobe
  • 1 zrela banana(zaleđena)
  • 5 vecih jagoda(zaleđenih)
  • 2dl mljeka ili bademovo mljeko
  • 1kasikica vanilija sećera
  • 2kasike kakaa
  • leda po potrebi
  • agava sirupa po potrebi ili meda 
  • Priprema

    Vrijeme pripreme:
    5 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Dobro zrelu bananu narezati na kolutove pa je zamrznuti.
      Pomjesati jagode i kakao pa dodati bananu,vaniliju secer pa samo kratko ostaviti da se opusti.Dodati mljeko pa sve miksati sa stapnim mikserom ili u blenderu,dodati i kakaao.Miksati do ljepe guste smjese.Ako vam bababe nisu slatke dodati agava sirup ili meda.
    2. 2
      Usuti u case i posluziti sa brownie keksom ili nekim drugim.

    Posluživanje

    U orginalu ide bademovo mljeko,al ga ja nisam imala i koristila sam obicno i keks sam dodala degestive.Kombinacija je odlicna.Zasladite po potebi i okusu.Mozete dodati i kasiku kokosa.
Print Friendly and PDF