subota, 23. ožujka 2013.

Uskrsnja jaja(ukrasavanje)

Ovo je jedna jako jednostavna i efektna ideja za ukrasavanje jaja.Nakon sto ih obojate sljedi ukrasavanje i igranje sa ukrasima.Pustite mastu na volju:)

Ukrasavanje i bojanje jaja sa jestivim bojama za kolače.U malo vode razmutiti čep boje i malo ocata.
Bojanje sa jestivim bojama za kolače!

Sastojci

  • jaja
  • lukovina ili boja za jaja
  •   voda
  • 1 bjelanjce
  • ukrasi za kolace(perlice,cvjetići...) 
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Skuhati jaja u lukovini ili ih obojiti u boji za jaja,jestive boje.,pa ih dobro ohladiti.
      Jedno bjelace malo razmutiti i premazemo jaja gdje cemo stavljati ukrase i zatim ljepimo ukras i ostavimo da se dobro osusi...
    2. 2
      SRETAN USKRS!!!!





četvrtak, 21. ožujka 2013.

Hrenovke u tijestu

Ovaj recept sam probala i odusevila se,jednostavan je brz i super izgleda.Za dječiji party je idealno ili uz pivo.Bilo je dosta rasprave oko hrenovaka dali su zdrave ili ne,al konzumirati povremeno nista nije zabranjeno ni opasno.Recept je sa ove stranice,pa ga ja prenosim vama.


Sastojci:
4hrenovke
2-3 zlice brasna

Smjesa:
1jaje
100gr brasna
1ipo kasikica praska za pecivo
oko 200ml svjetlog piva
malo soli
ulja

Priprema:

Ulje zagrijati ne prejako.
Hrenovke izrezati na manje komade ili vece po zelji.Uvaljati ih malo u brasno.Usuti brasno u zdjelu sa praskom za pecivo i sol.Jaje malo izmutiti pa dodati u brasno i polagano dodavati pivo dok smjesa ne bude gusća nego za palaćinke.Uzeti po jednu hrenovku uvaljati u smjesu i peći na ulju oko10-15 sek.sa obe strane.

Poslužiti uz kečap,majonezu.




srijeda, 20. ožujka 2013.

Kolač od jagoda koji se ne peče

Ovo je jedna brzinska torta koja ce vas oduseviti,sa jednostavnosću i okusom,mene jeste.
Sastojci za kalup 24cm
300gr degestive keksa
1dl ljesnjaka(mljevenih)
150gr maslaca(otopljenog)

Krema:
4dl kiselog vrhnja
4dl vrhnja za slag
1želatina
150gr sećera
3kasike soka od limuna
500gr jagoda


Priprema:
Kekse samljeti i ljesnjake pa pomjesati sa otopljenim maslacem.utisnuti u kalup i poravnati.Ostaviti u hladnjak.
Jagode oprati pa odrezati vrh i ugusto ih poredati na kekse podlogu.
Za kremu najprije prema uputama potopiti zelatinu da nabubri sa 6kasika hladne vode.Umutiti slag sa sećerom pa dodati kiselo vrhnje.Sve zajedno izmuiti pa dodati želatinu koju smo prethodno malo otoili u mikrovalnoj.Sve miksati zajedno,preliti kremu preko jagoda.Ukrasiti po zelji sa jagodama i naribanim limunom.
Orginalni recept.



utorak, 19. ožujka 2013.

Držači za jaja

Ovu ideju sam vidjela na nekoj stranici i odmah me je privukla.Zaista je jednostavna i pomalo smjesna od čega se pravi,al zađto ne i kod kuče uraditi i zabaviti se.A sad nam dolazi i Uskrs,sarenilo boja i ukrasa.Sa malo maste mozete imati super držače koje ste sami uradili.pa krenimo..

Potrebno:
rolnice wc papira
ukrasni papir
trakice
sljokice
ljepilo




Priprema:
Rolnice od potrosenog wc papira prerezati na pola.Odrezai malo ukrasnog papira pa omotati oko rolnice,a visak samo ugurati u supljinu rolnice.Uzeti traku pa omotati oko papira.Ili ako zelite staviti neke sljiokice pa ih zaljepiti ljepilom.Cvjetice ili sta već želite i volite.Poigrajte se i mastu na volju.Za par minuta imat cete super držače.



Krem juha od tikvica,krompira i mrkve

Obozavam krem juhe,a ova je predivna puna okusa i aroma.

Sastojci

  • 1veca tikvica
  • 1srednja mrkva
  • 2manja krompira
  • 1velika kasika maslaca ili margarina
  • 1,5L vode
  • zacini: sol,vegeta,papar,ruzmarin i persina
  • 1na vrh puna kasika naribanog sira
  • 2dl vrhnja za kuhanje
  •  
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Oguliti tikvicu,krompir,luk i mrkvu,pa sve narezati na kockice.Na margarinu krattko prodinstati luk pa dodati ostalo povrce i persin svjezi.Uz mjesanje dinstati kratko pa dodati 300 ml vode i pustiti da povrce omeksa.Kad je omeksalo nakon nekih 15 min dodati ostatak vode 1200 ml pa opet ostaviti da provrije.Skloniti sa ploce i izmiksati stapnim mikserom pa vatriti na vartu i dodati vrhnje za kuhanje i zacine i kuhati jos 1-2 min da se ujednaci. Na kraju dodati sir i izmjesati i skoloniti sa vatre.


Posluživanje

Mozete posluziti uz prepecenac premazan maslinovim uljem ili jednostavno samo...Dobar tek!!!
Print Friendly and PDF